Kod: Tümünü seç
procedure TfrmResim_Onizleme.Dosya_listesiClick(Sender: TObject);
var
Dosya_Yolu , uzantisi : string; //Karakterleri tutmak için String değişkenler tanımladık..
uzunluk, uzanti_yeri : integer; //Uzunluk ve uzantıyı bulmak için kullancağımız işlemlere özel, integer değişkenler tanımladık..
begin
If Dosya_listesi.SelCount=1 then // Eğer Dosya Listemizden herhangi bir öğe seçiliyse aşağıdaki işlemlere başlanacak...
begin
//Dosya Listesinde seçili olan dosyanın "Path" yani "Dosya Yolu" nu Dosya_Yolu değişkenimize aktarıyoruz.
Dosya_Yolu := Dosya_listesi.Folders[Dosya_listesi.Itemindex].PathName;
{ ShowMessage(ExtractFileExt(Dosya_Yolu)); Dosya uzantısını almanın kısa yolu... Ama biz uzun yolu tercih edip yeni şeyler öğrenelim..}
// Dosya Yolunun karakter uzunluğunu alıyoruz..
uzunluk := length(Dosya_Yolu);
// Dosya uzantısını bulmak için Toplam karakter sayısından 2 hane çıkartıyoruz...
uzanti_yeri := uzunluk-2;
// ve son olarak ta Copy komutu ile Dosya uzantımızın ne olduğunu bulup "uzantisi" adındaki değişkenimize aktarıyoruz..
uzantisi := copy(Dosya_Yolu,uzanti_yeri,3);
If (uzantisi = 'jpg') or (uzantisi = 'bmp') then // eğer bulunan dosya uzantımız "jpg" veya "bmp" ise aşağıdaki işlemlere geçiliyor..
begin
//Seçili resmi imgResim adını verdiğimiz Image nesnesine aktarıyoruz...
imgResim.Picture.LoadFromFile(Dosya_Yolu);
//Seçili resmin piksel boyutlarını "lbl_Resim_Boyutu" label imizin göstermesini sağlıyoruz...
lbl_Resim_Boyutu.Caption := 'Resim Boyutu : ' + InttoStr(imgResim.Picture.Width) + 'x' + InttoStr(imgResim.Picture.Height);
//Seçili resmin Dosya Adını "lblResim_Adi" label imizin göstermesini sağlıyoruz
lblResim_Adi.Caption := 'Resim Adı : ' + ExtractFileName(Dosya_Yolu);
end; // if deyimini bitiriyoruz (içteki)
end; // if deyimini bitiriyoruz (dıştaki)
end;
arkadaşlar ben bu kodu benim forma ekleyip tüm bileşenlerin ismini aynı dahi yapsam
Kod: Tümünü seç
procedure Tform1.Dosya_listesiClick(Sender: TObject);
burda hata veriyor neden anlamadım

hata yazısı = Undeclared identifier : 'dosya_listesiClick'
dosya listesi = shelllistview bileşeni.