Üretim bandından geçen cisimlerin şekilleri belli şekiller mi yoksa herhangi şeyler olabiliyormu. Örneğin geçen tüm cisimler dikdörtgen pirizma ise bazı çözümler üretilebilir. Ayrıca yine dikdörtgen pirizma şeklinde geçen cisimlerin ebatları değişirken belli uzunluklar sabit kalıyormu yoksa dikdörtgen prizmanın tüm kenarları değişiyor mu?
Yani aslında her şeye uyan çözüm yok ve muhtemelen imkansız. ama belli iyi tanımlanmış bir konuda çözümler üretmek mümkün. Yukarıda verilen örnekler gibi, plaka okuma, elma toplama, OCR teknolojiside buna çok güzel bir örnek.
resim içinde nesne bulma - image processing
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ürün hacim meselesi derinlik hesaplayarak olabilir ,
bu konu acılabilir mesela sen gecen sein ne kadar uzaktan gececegini falan bileceginden olabilir .
bu konuda diger bazı arkadasların belirttigi gibi imaging processing e gidiyor ama önce birde edge image var kenar tanımlama larını falan yaptıktan sonra umarım gerisi zor olmazz .
saygılar
bu konu acılabilir mesela sen gecen sein ne kadar uzaktan gececegini falan bileceginden olabilir .
bu konuda diger bazı arkadasların belirttigi gibi imaging processing e gidiyor ama önce birde edge image var kenar tanımlama larını falan yaptıktan sonra umarım gerisi zor olmazz .
saygılar
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda 

-
- Üye
tez
http://www.goruntuisleme.org ta araba plakalarının tespiti ile ilgili bi tez vardı..
yararlı olacağını düşünüyorum..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..
Re: tez
Bu görüntü işlemeden çok OCR çalışmasıdır diye düşünüyorum. Şu an uygulanıyor.. Hatta bir otoparkta plakaya göre otoparkın kapısı açılıyormuş, çok güvenli olmasadaElectroNick yazdı:http://www.goruntuisleme.org ta araba plakalarının tespiti ile ilgili bi tez vardı..

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
ilk soru buydu.. ben plaka yerinin tespiti için göz atma ihtiyacı duyar diye düşündüm.. bir de hareket analizi tez i var.. onda da hareket eden cismin yerinin tespitinden ve gürültülerden ayıklanması anlatılıyor diye hatırlıyorum..bir resim içindeki nesneleri bulan algoritmalara ihtiyacım var.
kolay gelsin..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..