resim içinde nesne bulma - image processing

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Üretim bandından geçen cisimlerin şekilleri belli şekiller mi yoksa herhangi şeyler olabiliyormu. Örneğin geçen tüm cisimler dikdörtgen pirizma ise bazı çözümler üretilebilir. Ayrıca yine dikdörtgen pirizma şeklinde geçen cisimlerin ebatları değişirken belli uzunluklar sabit kalıyormu yoksa dikdörtgen prizmanın tüm kenarları değişiyor mu?

Yani aslında her şeye uyan çözüm yok ve muhtemelen imkansız. ama belli iyi tanımlanmış bir konuda çözümler üretmek mümkün. Yukarıda verilen örnekler gibi, plaka okuma, elma toplama, OCR teknolojiside buna çok güzel bir örnek.
iqprog

silindir

Mesaj gönderen iqprog »

ürünler silindir şeklinde
samety81
Üye

Mesaj gönderen samety81 »

ürün hacim meselesi derinlik hesaplayarak olabilir ,
bu konu acılabilir mesela sen gecen sein ne kadar uzaktan gececegini falan bileceginden olabilir .
bu konuda diger bazı arkadasların belirttigi gibi imaging processing e gidiyor ama önce birde edge image var kenar tanımlama larını falan yaptıktan sonra umarım gerisi zor olmazz .
saygılar
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda :)
ElectroNick
Üye

tez

Mesaj gönderen ElectroNick »

http://www.goruntuisleme.org ta araba plakalarının tespiti ile ilgili bi tez vardı..
yararlı olacağını düşünüyorum..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Re: tez

Mesaj gönderen rsimsek »

ElectroNick yazdı:http://www.goruntuisleme.org ta araba plakalarının tespiti ile ilgili bi tez vardı..
yararlı olacağını düşünüyorum..
Bu görüntü işlemeden çok OCR çalışmasıdır diye düşünüyorum. Şu an uygulanıyor.. Hatta bir otoparkta plakaya göre otoparkın kapısı açılıyormuş, çok güvenli olmasada :roll:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
ElectroNick
Üye

Mesaj gönderen ElectroNick »

bir resim içindeki nesneleri bulan algoritmalara ihtiyacım var.
ilk soru buydu.. ben plaka yerinin tespiti için göz atma ihtiyacı duyar diye düşündüm.. bir de hareket analizi tez i var.. onda da hareket eden cismin yerinin tespitinden ve gürültülerden ayıklanması anlatılıyor diye hatırlıyorum..
kolay gelsin..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..