Mrb
Ben bi pencerede 2 dbgrid kullanmak istiyorum.
1.cisinde müşteri kodu,müşteri adı ve firma adı olacak.
Ben 1. dbgird de bir müşteriyi seçtiğimde 2.dbgird de bu müşterinin borç, alacak vb.bilgileir gözükecek
Paradox ta yapıyorum.
şimdiden teşekkürler...
DBGird Konusunda Yardım
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Kullandığınız vt ye göre forumda geçmişe yönelik pek çok örnek var. aramayı master+detail kriteri ile kullanırsanız pek çok sonuç bulacaksınız.
kolay gelsin
Kullandığınız vt ye göre forumda geçmişe yönelik pek çok örnek var. aramayı master+detail kriteri ile kullanırsanız pek çok sonuç bulacaksınız.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Öncelikle Yeni üye olduğunu görüyorum. Aramıza hoş geldin. DelphiTürkiye'de arama yaparak bulmayacağın konu olduğunu düşünmüyorum. Bulamadığın taktirde bizlere sorabilirsin. Fakat arama yaparak daha hızlı sonuçlara ulaşacağını düşünuyorum. Sitede OFFLINE oluşturulan forum var bilgisayarına indirerek daha hızlı bilgiye ulaşabileceğini tahmin ediyorum.
Buradan edinebilirsin viewtopic.php?t=11800&highlight=offline
İpucu olarak:
Query'nin birine firma veya müşteri kodu atayabilrisin. ikinci Query için de bu kodu filitleyerek birinci tablodaki secilen kaydın borç alacak bilgilerine ikinci tabloda gösterebilirsin.
Forumda örnekler bol derecede bulunuyor. Aklıma geleni yazdım fakat forumda daha iyi yöntemler mevcuttur.
Kolay gelsın.
Buradan edinebilirsin viewtopic.php?t=11800&highlight=offline
İpucu olarak:
Query'nin birine firma veya müşteri kodu atayabilrisin. ikinci Query için de bu kodu filitleyerek birinci tablodaki secilen kaydın borç alacak bilgilerine ikinci tabloda gösterebilirsin.
Forumda örnekler bol derecede bulunuyor. Aklıma geleni yazdım fakat forumda daha iyi yöntemler mevcuttur.
Kolay gelsın.