DBGird Konusunda Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
eNez

DBGird Konusunda Yardım

Mesaj gönderen eNez »

Mrb

Ben bi pencerede 2 dbgrid kullanmak istiyorum.
1.cisinde müşteri kodu,müşteri adı ve firma adı olacak.
Ben 1. dbgird de bir müşteriyi seçtiğimde 2.dbgird de bu müşterinin borç, alacak vb.bilgileir gözükecek
Paradox ta yapıyorum.
şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

Kullandığınız vt ye göre forumda geçmişe yönelik pek çok örnek var. aramayı master+detail kriteri ile kullanırsanız pek çok sonuç bulacaksınız.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Öncelikle Yeni üye olduğunu görüyorum. Aramıza hoş geldin. DelphiTürkiye'de arama yaparak bulmayacağın konu olduğunu düşünmüyorum. Bulamadığın taktirde bizlere sorabilirsin. Fakat arama yaparak daha hızlı sonuçlara ulaşacağını düşünuyorum. Sitede OFFLINE oluşturulan forum var bilgisayarına indirerek daha hızlı bilgiye ulaşabileceğini tahmin ediyorum.

Buradan edinebilirsin viewtopic.php?t=11800&highlight=offline

İpucu olarak:
Query'nin birine firma veya müşteri kodu atayabilrisin. ikinci Query için de bu kodu filitleyerek birinci tablodaki secilen kaydın borç alacak bilgilerine ikinci tabloda gösterebilirsin.

Forumda örnekler bol derecede bulunuyor. Aklıma geleni yazdım fakat forumda daha iyi yöntemler mevcuttur.

Kolay gelsın.
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Ek olarak çalışman hakkında bilgi sahibi olmasamadan öneride bulunmak istedim. Veritabalı olarak Firebird kullanmanı tavsiye ediyorum. Ben yeni geçtim paradox olsun, access olsun firebird tercihimdir.

Saygılar...
murat9135
Üye

dbgrid

Mesaj gönderen murat9135 »

paradox ta nasıl olduğunu bilmiyorum ama eğer accesste yapmak istersen yardımcı olabilirim
eNez

Mesaj gönderen eNez »

hepinize cok teşekkür ederim firebird te cevaba ulaştım.ilgi ve alakanız için sağolun.