SelamünAleyküm
delphide 3-4 adet button türü var .fakat hiç birinin property özeliğinde renk değiştirme olanağı yoktur. bunu çözümü nedir ?
Not:
yeni component eklemeden
saygılarımla
Renkli buttonlar oluşturmak ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sağol conari
panel 'i birleşeni biliyorum. fakat dikkatimi çeken delphi mükemmel bir pro. tüm ince ayrıntılarını düşünmüşler fakat buttonda bu gibi özelik olmaması biraz beni düşündürüyor ? muhakak bir script yazma yolu vardır diye düşünüyorum.
veya delphi programını yapanlar neden button için bu özeliği düşünmemişler ? acaba gözden kaçmış bir olymı? yoksa ?

panel 'i birleşeni biliyorum. fakat dikkatimi çeken delphi mükemmel bir pro. tüm ince ayrıntılarını düşünmüşler fakat buttonda bu gibi özelik olmaması biraz beni düşündürüyor ? muhakak bir script yazma yolu vardır diye düşünüyorum.
veya delphi programını yapanlar neden button için bu özeliği düşünmemişler ? acaba gözden kaçmış bir olymı? yoksa ?

- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Bunun Delphi ile alakası yok. "Standart" tabında gördüğünüz button gibi bazı bileşenler, Windows'un kendi kontrolleridir. Yani Delphi sadece, hazır windows kontrollerini kullanmanızı sağlıyor. Onlara fazladan bir özellik getirmediği gibi, onlarda bulunan özellikleri de gizliyor değil. Böylece standart windows kontrolleri kullanmak isteyip programı için performans arayanlar için bu iyi bir şey olmuş oluyor. Windows buttonları, özel müdahale olmadan renkleri değiştirilemez!! Eğer Windows'un standart buttonunu kullanacak ve ekstra bir şey yapmayacaksanız ne yazık ki rengini değiştiremezsiniz. Bunun için farklı bir bileşen kullanabilirsiniz.yazboz yazdı:..fakat dikkatimi çeken delphi mükemmel bir pro. tüm ince ayrıntılarını düşünmüşler fakat buttonda bu gibi özelik olmaması biraz beni düşündürüyor ?...