Renkli buttonlar oluşturmak ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yazboz
Üye

Renkli buttonlar oluşturmak ?

Mesaj gönderen yazboz »

SelamünAleyküm

delphide 3-4 adet button türü var .fakat hiç birinin property özeliğinde renk değiştirme olanağı yoktur. bunu çözümü nedir ?

Not:
yeni component eklemeden

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Hiç dikkatimi çekmemişti.(Jv kullanıyorum genelde)

Panel Kullan :lol:
renk ve Bevelinner değiştirirek butonmuş gibi gösterebilirsin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
yazboz
Üye

Mesaj gönderen yazboz »

sağol conari
panel 'i birleşeni biliyorum. fakat dikkatimi çeken delphi mükemmel bir pro. tüm ince ayrıntılarını düşünmüşler fakat buttonda bu gibi özelik olmaması biraz beni düşündürüyor ? muhakak bir script yazma yolu vardır diye düşünüyorum.
veya delphi programını yapanlar neden button için bu özeliği düşünmemişler ? acaba gözden kaçmış bir olymı? yoksa ? :?:

:?: :?: :?:
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

yazboz yazdı:..fakat dikkatimi çeken delphi mükemmel bir pro. tüm ince ayrıntılarını düşünmüşler fakat buttonda bu gibi özelik olmaması biraz beni düşündürüyor ?...
Bunun Delphi ile alakası yok. "Standart" tabında gördüğünüz button gibi bazı bileşenler, Windows'un kendi kontrolleridir. Yani Delphi sadece, hazır windows kontrollerini kullanmanızı sağlıyor. Onlara fazladan bir özellik getirmediği gibi, onlarda bulunan özellikleri de gizliyor değil. Böylece standart windows kontrolleri kullanmak isteyip programı için performans arayanlar için bu iyi bir şey olmuş oluyor. Windows buttonları, özel müdahale olmadan renkleri değiştirilemez!! Eğer Windows'un standart buttonunu kullanacak ve ekstra bir şey yapmayacaksanız ne yazık ki rengini değiştiremezsiniz. Bunun için farklı bir bileşen kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yazboz
Üye

Mesaj gönderen yazboz »

sağol fatihtolgaata
bu güzel açıklamalar için.

SelamunAleyküm