DBEdit'ler açılışta nasıl boş gelir ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- OnderTastan
- Üye
DBEdit'ler açılışta nasıl boş gelir ?
Merhaba arkadaşlar
DBEditler açılışta nasıl boş gelir?
DBEditler açılışta nasıl boş gelir?
"Kendini Affeder Gibi Başkalarını Affet, Başkalarını Azarlar Gibi Kendini Azarla..."
-
- Kıdemli Üye
Dataset i append modunda açarsan boş gelir.
Kod: Tümünü seç
dataset.open;
dataset.append;
- OnderTastan
- Üye
Yardımın için teşekkür ederim. Ek olarak birşey daha sormak istiyorum. Diyelim ki DBEdit'lerden bazılarına bilgi girişi yaptım, ve sonra bu bilgiyi veritabanına kaydetmekten vazgeçtim. Bir İPTAL butonu ile bunu iptal edip dbeditleri tekrar boş konuma nasıl getirebilirim?
"Kendini Affeder Gibi Başkalarını Affet, Başkalarını Azarlar Gibi Kendini Azarla..."
-
- Kıdemli Üye
dataset.cancel();
- OnderTastan
- Üye
dataset.cancel;
dataset.append;
kodunun tam satırını yazmanı rica etsem çok mu şey istemiş olurum
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim ama sorular cevaplandıkça buna bağlı yeni sorular geliyor aklıma başka başlık açmak istemiyorum.
Diyelim ki 2 adet DBEdit var. DBEdit1.Text ve DBEdit2.Text'e girdiğim bilgileri aktarmadan önce veritabaında var olup olmadığını önce sorgulayıp, sonra da varsa uyarı mesajı vermesini, yoksa kaydetme moduna geçmesini sağlayabilir miyim? Nasıl?
dataset.append;
kodunun tam satırını yazmanı rica etsem çok mu şey istemiş olurum
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim ama sorular cevaplandıkça buna bağlı yeni sorular geliyor aklıma başka başlık açmak istemiyorum.

Zaten yazanlar tam satir baska bir islem yok.kodunun tam satırını yazmanı rica etsem çok mu şey istemiş olurum
2.sorunuza gelince, unique index tanimlamasi yapin gerekli alanlara, post etmeye calistiginizda zaten varsa kaydetmeyecektir. Hatayi try except blogunla yakalayabilirsiniz, excepte takilmazsa zaten post edecek ve kullaniciya bir mesaj gozukmeyecektir
Kolay gelsin.
- OnderTastan
- Üye
Önce teşekkür ederim. Evet arkadaşlar gereken yardımda bulunuyor. Ama ben bir süredir delphi ile arama mesafe koyduğumdan bazı basit şeyleri bile unutmuşum. Anca bir örnek görünce hatırlıyorum. Bu bağlamda dataset.open; dataset.append; kodlarını formun creat olayına yazdığımda hata veriyor. sanırım bunu bu şekilde eksik yazıyorum. o yüzden tam satır olarak yazabilir misiniz dedim.
diğer cevabına gelince; dediğin gibi yaparsam, diyelim ki ADI ve SOYADI olarak 2 alan var. ADI aynı olup soyadı farklı olanlar olabilir. Dolayısıyla aynı ADI girdiğimde hata mesajı verecek. Ben her iki alan da aynı ise bu mesajı TÜRKÇE olarak vermek istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı sordum. Tekrar teşekkür ederim.
diğer cevabına gelince; dediğin gibi yaparsam, diyelim ki ADI ve SOYADI olarak 2 alan var. ADI aynı olup soyadı farklı olanlar olabilir. Dolayısıyla aynı ADI girdiğimde hata mesajı verecek. Ben her iki alan da aynı ise bu mesajı TÜRKÇE olarak vermek istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı sordum. Tekrar teşekkür ederim.
1. sorunuz, Formun OnCreate ekranina yazdiginizdiginiz icin baglanti henüz kurulmadigindan hata veriyor muhtemelen. Bu kodlari formun OnShow eventine yazin.OnderTastan yazdı:Önce teşekkür ederim. Evet arkadaşlar gereken yardımda bulunuyor. Ama ben bir süredir delphi ile arama mesafe koyduğumdan bazı basit şeyleri bile unutmuşum. Anca bir örnek görünce hatırlıyorum. Bu bağlamda dataset.open; dataset.append; kodlarını formun creat olayına yazdığımda hata veriyor. sanırım bunu bu şekilde eksik yazıyorum. o yüzden tam satır olarak yazabilir misiniz dedim.
2. sorunuz, ADI aynı olup soyadi farkli olanlar olabilir dediniz. O zaman indexinizi 2 alani kapsayacak sekilde düzenlemeniz gerekiyor.
Yani sadece ADI degil ADI ve SOYADI seklinde bir index tanimlayin, index tanimlarken birden fazla alan atanabiliyor. Türkce mesaj vermek konusuna gelince yine dedigim gibi Try Except blogu kullanmaniz gerekiyor.
On E: Exception do
Kolay gelsin.