sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ba=2');
Yukarıdaki sql cümlesinde vt'de pd diye bir alan daha var ve bu alanın değeri sadece "3". Burada yapmam gereken bu sql cümlesine bunu da eklemem yani; "ba" alanı 1 veya 2 olan ama pd alanı sadece 3 olanları topla gibi bir kodum var. Acaba bu sorguyu nasıl oluşturabilirim.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ba=2');
Yukarıdaki sql cümlesinde vt'de pd diye bir alan daha var ve bu alanın değeri sadece "3". Burada yapmam gereken bu sql cümlesine bunu da eklemem yani; "ba" alanı 1 veya 2 olan ama pd alanı sadece 3 olanları topla gibi bir kodum var. Acaba bu sorguyu nasıl oluşturabilirim.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar. Şimdiden çok teşekkür ederim.
sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ((ba=2 or ba=1) and pd=3)'); şartı aradığın şart olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .