SQL cümlesinde farklı alanları bileştirme...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

SQL cümlesinde farklı alanları bileştirme...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Kod: Tümünü seç

sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ba=2');
Yukarıdaki sql cümlesinde vt'de pd diye bir alan daha var ve bu alanın değeri sadece "3". Burada yapmam gereken bu sql cümlesine bunu da eklemem yani; "ba" alanı 1 veya 2 olan ama pd alanı sadece 3 olanları topla gibi bir kodum var. Acaba bu sorguyu nasıl oluşturabilirim.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: SQL cümlesinde farklı alanları bileştirme...

Mesaj gönderen sabanakman »

Biltes yazdı:Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Kod: Tümünü seç

sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ba=2');
Yukarıdaki sql cümlesinde vt'de pd diye bir alan daha var ve bu alanın değeri sadece "3". Burada yapmam gereken bu sql cümlesine bunu da eklemem yani; "ba" alanı 1 veya 2 olan ama pd alanı sadece 3 olanları topla gibi bir kodum var. Acaba bu sorguyu nasıl oluşturabilirim.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkdaşlar. Şimdiden çok teşekkür ederim.

sql.add('select sum(tutar) as toplam from safeaction where kid='+''''+khtablekid.AsString+''''+'and tarih='+''''+mainfrm.donustur(dxDateEdit2.Date)+''''+' and ((ba=2 or ba=1) and pd=3)'); şartı aradığın şart olabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam allah razı olsun sizden ya tam kod tam oturdu oraya yani çok olasınız.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...