Invalid BLOB handle in Record buffer ????
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Invalid BLOB handle in Record buffer ????
kayıtları listelettiğim DBGridde Bir kayıda tıklandığında yukarıdaki alanları dolduruyorum adres fieldim text ve adres bilgilerini yukarıya taşımaya çalışırken bu şekilde bir hata veriyor
Invalid BLOB handle in Record buffer
Bunu nasıl engelleyebilirim birde DbGridde Bu Adres Alanı (Text) Memo yazarak gösteriliyor DbGridde Text alanın içeriğini nasıl gösterebilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Invalid BLOB handle in Record buffer
Bunu nasıl engelleyebilirim birde DbGridde Bu Adres Alanı (Text) Memo yazarak gösteriliyor DbGridde Text alanın içeriğini nasıl gösterebilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Adres alanını memo yapmayarak bu işi çözebilirsin.Neden? çünki bir adresin 255 karakteri geçmesi pek mümkün değildir. Karakter uzunluğunu 255'e kadar kendin belirle...Veritabanın ne bilmiyorum ama genelde varchar diye geçiyor seçeceğin alan tipi...Dbgrid içinde memo gösterme olayıda forumda vardır bi ara bulursun....
-
- Üye
Yani bunun değiştirilmesini ne sakıncası var bilemiyorum neyse adres bu burda örneği var...
http://delphi.about.com/library/weekly/aa030105a.htm
http://delphi.about.com/library/weekly/aa030105a.htm
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye
ben sorunumu daha açık yazım önemli değil gridde görünmesi olayı asıl çözülmesi gereken problem şu
AdoQuery'nin AfterScroll olayına
Memo_Adres.Text := qry_liste_personel.FieldByName('Adres').AsString;
yazdığım zaman Invalid BLOB handle in Record buffer.
Hatasını alıyorum bunu nasıl çözebilirim Adres Fieldı Text bir değişkendir
AdoQuery'nin AfterScroll olayına
Memo_Adres.Text := qry_liste_personel.FieldByName('Adres').AsString;
yazdığım zaman Invalid BLOB handle in Record buffer.
Hatasını alıyorum bunu nasıl çözebilirim Adres Fieldı Text bir değişkendir
-
- Üye
Bu Seferde (Memo) Diye getiriyor bunu çözmek içinde
Senin gönderdiğin linkten faydalanarak,
Query'e
procedure Tfrm_personel_duzeltme.qry_liste_personelAdresGetText(
Sender: TField; var Text: String; DisplayText: Boolean);
begin
Text := Copy(qry_liste_personelAdres.AsString, 1, 100);
end;
Yazdım;
bu sorunu çözmek için bu kodda da demiştim ya anlamsız bir şekilde sayılar getiriyor diye bakalım bu kodun üstünde oynama yapıp text alanı düzgün bir şekilde getirebilirsem sanırım sorunu çözmüş olacaz
Senin gönderdiğin linkten faydalanarak,
Query'e
procedure Tfrm_personel_duzeltme.qry_liste_personelAdresGetText(
Sender: TField; var Text: String; DisplayText: Boolean);
begin
Text := Copy(qry_liste_personelAdres.AsString, 1, 100);
end;
Yazdım;
bu sorunu çözmek için bu kodda da demiştim ya anlamsız bir şekilde sayılar getiriyor diye bakalım bu kodun üstünde oynama yapıp text alanı düzgün bir şekilde getirebilirsem sanırım sorunu çözmüş olacaz
-
- Üye
Yukarıda yazdığım kod ile kayıtları düzgün bir şekilde getirmeyi başardım yani DbGridde Düzgün Gözüküyor ama AfterScroll olayında veriyi yukarıda göstermeye çalışırken senin dediğin gibi text ile çağırarak denedim ama yemedi yine aynı hatayı veriyor belli kayıtlarda hepsinde vermiyor ama bunun sebebi şu sql e girilmemesi gereken karakterleri kaydetmesine izin veriyor ama çağırırken getiremiyor sorunun bu olduğunu biliyorum ama tek tek tüm kayıtları düzeltemem sonuçta adamlar daha önceden bu şekilde yapmışlar. yani ilk çözümümüz işe yaramadı aklına gelen başka bir fikrin varmı kardeş ?
-
- Üye