Invalid BLOB handle in Record buffer ????

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
paranoyaks
Üye

Invalid BLOB handle in Record buffer ????

Mesaj gönderen paranoyaks »

kayıtları listelettiğim DBGridde Bir kayıda tıklandığında yukarıdaki alanları dolduruyorum adres fieldim text ve adres bilgilerini yukarıya taşımaya çalışırken bu şekilde bir hata veriyor

Invalid BLOB handle in Record buffer

Bunu nasıl engelleyebilirim birde DbGridde Bu Adres Alanı (Text) Memo yazarak gösteriliyor DbGridde Text alanın içeriğini nasıl gösterebilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Adres alanını memo yapmayarak bu işi çözebilirsin.Neden? çünki bir adresin 255 karakteri geçmesi pek mümkün değildir. Karakter uzunluğunu 255'e kadar kendin belirle...Veritabanın ne bilmiyorum ama genelde varchar diye geçiyor seçeceğin alan tipi...Dbgrid içinde memo gösterme olayıda forumda vardır bi ara bulursun....
paranoyaks
Üye

Alan tipi text veri tabanıda MSSQL 2005 maalesefki alanı varchar olarak gösteremem çünkü şirket yetkilileri hep var olan veri tabanı üzerinde değişiklik yapmama izin vermiyorlar benden önceki programcı bu alanı text olarak yapmışlar işin özü text ve ben değiştiremem yetkim yok :)
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Yani bunun değiştirilmesini ne sakıncası var bilemiyorum neyse adres bu burda örneği var...

http://delphi.about.com/library/weekly/aa030105a.htm
paranoyaks
Üye

Battosai kardeş çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun sağolasın
paranoyaks
Üye

Ben bu sitedeki kodu uyguladım bu sefer (Memo) yazısı ortadan kalktı ama sadece sayı geliyor ama tek bir sayı geliyor 5 yada 1 yada 8 felan geliyor bir de şu veri seçildiğinde yukarıda ki memo da göstermek istediğimdeki
Invalid BLOB handle in Record buffer hatasını hala düzeltemedim :(
paranoyaks
Üye

ben sorunumu daha açık yazım önemli değil gridde görünmesi olayı asıl çözülmesi gereken problem şu

AdoQuery'nin AfterScroll olayına

Memo_Adres.Text := qry_liste_personel.FieldByName('Adres').AsString;

yazdığım zaman Invalid BLOB handle in Record buffer.
Hatasını alıyorum bunu nasıl çözebilirim Adres Fieldı Text bir değişkendir
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Memo_Adres.Text := qry_liste_personel.FieldByName('Adres').text;

olarak bir dene....
paranoyaks
Üye

Bu Seferde (Memo) Diye getiriyor bunu çözmek içinde

Senin gönderdiğin linkten faydalanarak,
Query'e
procedure Tfrm_personel_duzeltme.qry_liste_personelAdresGetText(
Sender: TField; var Text: String; DisplayText: Boolean);
begin
Text := Copy(qry_liste_personelAdres.AsString, 1, 100);
end;

Yazdım;
bu sorunu çözmek için bu kodda da demiştim ya anlamsız bir şekilde sayılar getiriyor diye bakalım bu kodun üstünde oynama yapıp text alanı düzgün bir şekilde getirebilirsem sanırım sorunu çözmüş olacaz
paranoyaks
Üye

Yukarıda yazdığım kod ile kayıtları düzgün bir şekilde getirmeyi başardım yani DbGridde Düzgün Gözüküyor ama AfterScroll olayında veriyi yukarıda göstermeye çalışırken senin dediğin gibi text ile çağırarak denedim ama yemedi yine aynı hatayı veriyor belli kayıtlarda hepsinde vermiyor ama bunun sebebi şu sql e girilmemesi gereken karakterleri kaydetmesine izin veriyor ama çağırırken getiremiyor sorunun bu olduğunu biliyorum ama tek tek tüm kayıtları düzeltemem sonuçta adamlar daha önceden bu şekilde yapmışlar. yani ilk çözümümüz işe yaramadı aklına gelen başka bir fikrin varmı kardeş ?
paranoyaks
Üye

Sonunda çözmeyi başardım problemi Query i Kaldırdım yerine Table Koydum Düzeldi Problem birde düşündüm zaten personel tablosu çok kalabalık bir tablo olmadığından kalmasındada bir sakınca görmedim.
Sonuç := Table Nesnesi koyarsak sorun yaşatmıyor. :)