Ms Acces Bmp Yardımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ms Acces Bmp Yardımı
Slm arkadaşlar dün geceden berı uraşıyorum bugn de saat 00:14 oldu ve gozlerım uykusuzlukdan şişmiş durumda
bir projem war fakat takıldıgım bi nokta war ben ms access werıtabanına bmp eklemek ve onu bi buton yardımı ile DBImage veya TImage da kullanmak istiyorum bırsürü kod denedım arama yaptım fakat bulamadım warsa lınk veya kod parçası yollayabilirseniz cok mutlu olacağım iyi çalışmalar...

Bildigim kadarıyla veri tabanına ekleyecegin resim alanının özelligini ole nesnesi olarak secmen lazım ondan sonrası zaten kayıt ve istersen formda dbimagede gosterebilirsin...
kolay gelsin...
kolay gelsin...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
Ewet Hocam Ole tanımlamıştım çoktan ama elımde doru duzgun çalışan bi satır yok werıtabanınada sürükle bırakla eklesem bile bmp yi ki şu anda weritabanında war we alan adını felan tanımladım fakat şoyle bi gata alıyorum 'Bitmap Image is not valid' ekledıgım normal bi bmp sizde warsa bmp eklemek veya okutmak ıcın bı kod ekleyebilirmisiniz Kolay Gelsin..
Forumda ramanı tavsiye ederim.
Kod: Tümünü seç
var
a:integer;
yol:AnsiString;
begin
try
table1.Edit;
except
a:=application.MessageBox('RESİM EKLERKEN HATA OLUSTU TEKRAR DENEYiNiZ?','Resim Hata',+mb_iconstop);
end;
OpenPictureDialog1.Title:='Resim Seç';
OpenPictureDialog1.Filter:='BMP Dosyalari|*.bmp|ico Dosyalari|*.ico|Bmp Dosyalari|*.bmp';
if OpenPictureDialog1.Execute Then
begin
yol:=OpenPictureDialog1.FileName;
table1Edit;//değişme moduna al
JvDBImage1.Picture.LoadFromFile(yol);
table1.post;
end;
end;