Ms Acces Bmp Yardımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Ms Acces Bmp Yardımı

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Slm arkadaşlar dün geceden berı uraşıyorum bugn de saat 00:14 oldu ve gozlerım uykusuzlukdan şişmiş durumda :) bir projem war fakat takıldıgım bi nokta war ben ms access werıtabanına bmp eklemek ve onu bi buton yardımı ile DBImage veya TImage da kullanmak istiyorum bırsürü kod denedım arama yaptım fakat bulamadım warsa lınk veya kod parçası yollayabilirseniz cok mutlu olacağım iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
Search
Üye

Mesaj gönderen Search »

Bildigim kadarıyla veri tabanına ekleyecegin resim alanının özelligini ole nesnesi olarak secmen lazım ondan sonrası zaten kayıt ve istersen formda dbimagede gosterebilirsin...

kolay gelsin...
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Ewet Hocam Ole tanımlamıştım çoktan ama elımde doru duzgun çalışan bi satır yok werıtabanınada sürükle bırakla eklesem bile bmp yi ki şu anda weritabanında war we alan adını felan tanımladım fakat şoyle bi gata alıyorum 'Bitmap Image is not valid' ekledıgım normal bi bmp sizde warsa bmp eklemek veya okutmak ıcın bı kod ekleyebilirmisiniz Kolay Gelsin..
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Forumda ramanı tavsiye ederim.

Kod: Tümünü seç

var
a:integer;
 yol:AnsiString;
  begin
   try
table1.Edit;
   except
   a:=application.MessageBox('RESİM EKLERKEN HATA OLUSTU TEKRAR DENEYiNiZ?','Resim Hata',+mb_iconstop);

end;
  OpenPictureDialog1.Title:='Resim Seç';
  OpenPictureDialog1.Filter:='BMP Dosyalari|*.bmp|ico Dosyalari|*.ico|Bmp Dosyalari|*.bmp';
  if OpenPictureDialog1.Execute Then
    begin
     yol:=OpenPictureDialog1.FileName;
    table1Edit;//değişme moduna al
     JvDBImage1.Picture.LoadFromFile(yol);
         table1.post;
         end;
  end;
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Saolun Hocam 3 saatim aramakla geçti ama doru düzgn kod bulamadım hepsınde ayrı hatalarla karşılaştım bu işe yarayacak gibi tekrar saolun