IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Merhaba,

IBExpert ile iki veri tabanını compare ederek bir script oluşturdum. Script 7000 satır civarında ve yaklaşık 300 ifade var. Bunu IBScript ile çalıştırmaya çalışıyorum ancak yarım yamalak ve istediği kısımları çalıştırıyor. "describe field" ifadesini desteklemediği için bu kısımları çıkardım. Ancak yine de doğru çalışmıyor. İşin kötüsü yarım yamalak çalışan scripti commit ediyor ve bu da tehlikeli.

- IBExpert'in bu scripti execute etmek için ne kullandığını bilen var mı?
- Bu scripti sorunsuz bir şekilde çalıştırmanın yolu nedir?
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Re: IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Aynı scripti IBExpert'in Script Editor'ü sorunsuz bir şekilde Execute edebiliyor mu?Delphi'deki bileşeni kullanıyor IBExpert'te, o da çalıştırmaz bu durumda fakat hatalı satırları gösteriyor.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

aLonE CoDeR yazdı:Aynı scripti IBExpert'in Script Editor'ü sorunsuz bir şekilde Execute edebiliyor mu?Delphi'deki bileşeni kullanıyor IBExpert'te, o da çalıştırmaz bu durumda fakat hatalı satırları gösteriyor.
Scripti zaten IBExpert üretiyor ve düzgün bir şekilde çalıştırabiliyor. Ancak ben TIBScript ile çalıştırmaya kalktığımda çoğu ifadeyi parse edemiyor.

IB Script 7,11
Delphi 7
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence nerelerin çaışmadığını bulup düzeltirsen sorunu çözmesi kolay olacaktır.

Ben de benzer bir programla metadata farkını buluyorum. "Commit work" ifadeleri, standart ifade değil mesela. Onu "commit" olarak değiştiriyorum. Bunun gibi nerelerde çakıldığını bulabilirsen, düzeltmesi de kolay olur.

Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Scripti IBExpert'in üretmesi demek hatasız çalışır anlamına gelmiyor elbette. Ancak IBExpert'in Script Editor'unda hatasız çalıştığını yazmışsın bu durumda yapman gereken işlem Execute işlemini bloklar halinde yaparak Exception'a düşen bölümleri tespit etmek. Buraya da hatalı satırları yazarsan yorumlama yoluna gidebiliriz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

aLonE CoDeR yazdı:Scripti IBExpert'in üretmesi demek hatasız çalışır anlamına gelmiyor elbette. Ancak IBExpert'in Script Editor'unda hatasız çalıştığını yazmışsın bu durumda yapman gereken işlem Execute işlemini bloklar halinde yaparak Exception'a düşen bölümleri tespit etmek. Buraya da hatalı satırları yazarsan yorumlama yoluna gidebiliriz.
- Hatalı bir kısım yok. IBExpert de zaten hatasız çalışıyor.

- IBScript kullanarak çalıştırdığımda da hata vermiyor ancak bütün ifadeleri parse etmiyor. Kafasına göre içlerinden bazılarını çalıştırıyor.

- Commit work, describe field ifadeleri hata veriyordu bu yüzden bu kısımları kaldırdım. Artık hata vermiyor ancak düzgün de çalışmıyor.

- ALTER, CREATE deyimlerini genellikle çalıştırmıyor ancak bunlar olmaksızın scriptin de anlamı olmuyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence alter ve create deyimlerinde sıkıntı çıkmaması lazım. Biz update için eski ibconsole kullanıyoruz. Bu standart yapıları destekliyor sadece.

http://rapidshare.com/files/109193759/IBConsole.zip

Ib script nasıl çalışıyor bilmiyorum ama SQL'i bir de ib console ile denemende fayda var.

Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Commit Work ifadelerinin olmamasından kaynaklanan bir hatadır muhtemelen. Create edilmemiş bir tabloya örneğin PK ataması yapmaya çalışıyor olabilir vs.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

IBExpert nasıl çalıştırıyor peki diye sorabilirsin bu noktada, o bildiğim kadarıyla ; ifadelerinden sonra commit ediyor.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Bence IBScript ve IBExpert farklı güncelliklerde. Delphi 7 taş devrşinde kalacak neredeyse :)

İstersen Delphi 2007 ile dene bir de
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

sadettinpolat yazdı:bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
Yeni sürümlerini bilmiyorum ama eski sürümlerinde bildiğim kadarıyla IBX kullanılıyordu. Merak ettim şimdi : )
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

sadettinpolat yazdı:bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
Normalde ben de fibplus kullanıyorum ancak fibplus da script çalıştırabileceğin bir bileşen yok.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

http://www.atstariff.com/fibscript/en/

soyle birsey var
bi deneyin isterseniz

http://www.devrace.com/en/fibplus/download/19-43.php
adresinde pFIBScript adinda bir baska bilesen daha mevcut.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

mussimsek yazdı: Ib script nasıl çalışıyor bilmiyorum ama SQL'i bir de ib console ile denemende fayda var.

Kod: Tümünü seç

Unsuccessful metadata update
MODIFY RDB$VIEW_RELATIONS failed
deadlock
deadlock
update conflicts with concurrent update
Statement: DROP TRIGGER TBGIH_HIB
IB Console en azından hata verdi. Scripti tek çalıştırabilen IBExpert sanırım. Bu arada IBExpert'in de 2004.01.22 versiyonunu kullanıyorum.

Aslında scriptdeki ifadeleri tek tek parse edebilsem bir query ve döngü ile çalıştırabilirim. Sanırım IBExpert de böyle yapıyor.