IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
-
- Kıdemli Üye
IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
Merhaba,
IBExpert ile iki veri tabanını compare ederek bir script oluşturdum. Script 7000 satır civarında ve yaklaşık 300 ifade var. Bunu IBScript ile çalıştırmaya çalışıyorum ancak yarım yamalak ve istediği kısımları çalıştırıyor. "describe field" ifadesini desteklemediği için bu kısımları çıkardım. Ancak yine de doğru çalışmıyor. İşin kötüsü yarım yamalak çalışan scripti commit ediyor ve bu da tehlikeli.
- IBExpert'in bu scripti execute etmek için ne kullandığını bilen var mı?
- Bu scripti sorunsuz bir şekilde çalıştırmanın yolu nedir?
IBExpert ile iki veri tabanını compare ederek bir script oluşturdum. Script 7000 satır civarında ve yaklaşık 300 ifade var. Bunu IBScript ile çalıştırmaya çalışıyorum ancak yarım yamalak ve istediği kısımları çalıştırıyor. "describe field" ifadesini desteklemediği için bu kısımları çıkardım. Ancak yine de doğru çalışmıyor. İşin kötüsü yarım yamalak çalışan scripti commit ediyor ve bu da tehlikeli.
- IBExpert'in bu scripti execute etmek için ne kullandığını bilen var mı?
- Bu scripti sorunsuz bir şekilde çalıştırmanın yolu nedir?
-
- Kıdemli Üye
Re: IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
Aynı scripti IBExpert'in Script Editor'ü sorunsuz bir şekilde Execute edebiliyor mu?Delphi'deki bileşeni kullanıyor IBExpert'te, o da çalıştırmaz bu durumda fakat hatalı satırları gösteriyor.
-
- Kıdemli Üye
Scripti zaten IBExpert üretiyor ve düzgün bir şekilde çalıştırabiliyor. Ancak ben TIBScript ile çalıştırmaya kalktığımda çoğu ifadeyi parse edemiyor.aLonE CoDeR yazdı:Aynı scripti IBExpert'in Script Editor'ü sorunsuz bir şekilde Execute edebiliyor mu?Delphi'deki bileşeni kullanıyor IBExpert'te, o da çalıştırmaz bu durumda fakat hatalı satırları gösteriyor.
IB Script 7,11
Delphi 7
Bence nerelerin çaışmadığını bulup düzeltirsen sorunu çözmesi kolay olacaktır.
Ben de benzer bir programla metadata farkını buluyorum. "Commit work" ifadeleri, standart ifade değil mesela. Onu "commit" olarak değiştiriyorum. Bunun gibi nerelerde çakıldığını bulabilirsen, düzeltmesi de kolay olur.
Kolay gelsin.
Ben de benzer bir programla metadata farkını buluyorum. "Commit work" ifadeleri, standart ifade değil mesela. Onu "commit" olarak değiştiriyorum. Bunun gibi nerelerde çakıldığını bulabilirsen, düzeltmesi de kolay olur.
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
Scripti IBExpert'in üretmesi demek hatasız çalışır anlamına gelmiyor elbette. Ancak IBExpert'in Script Editor'unda hatasız çalıştığını yazmışsın bu durumda yapman gereken işlem Execute işlemini bloklar halinde yaparak Exception'a düşen bölümleri tespit etmek. Buraya da hatalı satırları yazarsan yorumlama yoluna gidebiliriz.
-
- Kıdemli Üye
- Hatalı bir kısım yok. IBExpert de zaten hatasız çalışıyor.aLonE CoDeR yazdı:Scripti IBExpert'in üretmesi demek hatasız çalışır anlamına gelmiyor elbette. Ancak IBExpert'in Script Editor'unda hatasız çalıştığını yazmışsın bu durumda yapman gereken işlem Execute işlemini bloklar halinde yaparak Exception'a düşen bölümleri tespit etmek. Buraya da hatalı satırları yazarsan yorumlama yoluna gidebiliriz.
- IBScript kullanarak çalıştırdığımda da hata vermiyor ancak bütün ifadeleri parse etmiyor. Kafasına göre içlerinden bazılarını çalıştırıyor.
- Commit work, describe field ifadeleri hata veriyordu bu yüzden bu kısımları kaldırdım. Artık hata vermiyor ancak düzgün de çalışmıyor.
- ALTER, CREATE deyimlerini genellikle çalıştırmıyor ancak bunlar olmaksızın scriptin de anlamı olmuyor.
Bence alter ve create deyimlerinde sıkıntı çıkmaması lazım. Biz update için eski ibconsole kullanıyoruz. Bu standart yapıları destekliyor sadece.
http://rapidshare.com/files/109193759/IBConsole.zip
Ib script nasıl çalışıyor bilmiyorum ama SQL'i bir de ib console ile denemende fayda var.
Kolay gelsin.
http://rapidshare.com/files/109193759/IBConsole.zip
Ib script nasıl çalışıyor bilmiyorum ama SQL'i bir de ib console ile denemende fayda var.
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
Commit Work ifadelerinin olmamasından kaynaklanan bir hatadır muhtemelen. Create edilmemiş bir tabloya örneğin PK ataması yapmaya çalışıyor olabilir vs.
-
- Kıdemli Üye
IBExpert nasıl çalıştırıyor peki diye sorabilirsin bu noktada, o bildiğim kadarıyla ; ifadelerinden sonra commit ediyor.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
Bence IBScript ve IBExpert farklı güncelliklerde. Delphi 7 taş devrşinde kalacak neredeyse 
İstersen Delphi 2007 ile dene bir de

İstersen Delphi 2007 ile dene bir de
-
- Kıdemli Üye
Yeni sürümlerini bilmiyorum ama eski sürümlerinde bildiğim kadarıyla IBX kullanılıyordu. Merak ettim şimdi : )sadettinpolat yazdı:bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
-
- Kıdemli Üye
Normalde ben de fibplus kullanıyorum ancak fibplus da script çalıştırabileceğin bir bileşen yok.sadettinpolat yazdı:bildigim kadariyla ibexpert fibplus component setini kullaniyor....
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
http://www.atstariff.com/fibscript/en/
soyle birsey var
bi deneyin isterseniz
http://www.devrace.com/en/fibplus/download/19-43.php
adresinde pFIBScript adinda bir baska bilesen daha mevcut.
soyle birsey var
bi deneyin isterseniz
http://www.devrace.com/en/fibplus/download/19-43.php
adresinde pFIBScript adinda bir baska bilesen daha mevcut.
-
- Kıdemli Üye
mussimsek yazdı: Ib script nasıl çalışıyor bilmiyorum ama SQL'i bir de ib console ile denemende fayda var.
Kod: Tümünü seç
Unsuccessful metadata update
MODIFY RDB$VIEW_RELATIONS failed
deadlock
deadlock
update conflicts with concurrent update
Statement: DROP TRIGGER TBGIH_HIB
Aslında scriptdeki ifadeleri tek tek parse edebilsem bir query ve döngü ile çalıştırabilirim. Sanırım IBExpert de böyle yapıyor.