Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
fatihbarut

Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme

Mesaj gönderen fatihbarut »

Merhaba arkadaşlar,
network ağımda "ben sen o" adlı bilgisayarlar var. Ben adlı bilgisayardaki programımdan bir tuşa basınca sen adlı bilgisayarın ekranın da "merhaba sen" mesajı görüntülemek ve bu sırada telefon zili çaldırmak istiyorum.
Nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
Fatih
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme

Mesaj gönderen mkysoft »

forumda bir çok chat uygulaması ile ilgili konu var. onlardan yararlanarak mesaj göndermeyi çözebilirsiniz. Ses yakalayıp göndermek biraz daha zahmetli. Arama yaparsanız bulabilirsiniz.
fatihbarut

istediğim chat değil sadece "hello word" mesajı göndermek. Voice chat de değil. mesaj gönderilen makinede sesli uyarı oluşturmak, bir Bip sesi de olur.
ben forumda bulamadım sen biliyorsun madem buraya bir link at da faydalanalım.
fatihbarut

herkeze merhaba
çözümü buldum vaktim olursa paylaşıcam
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

çözüm basit mesajı zaten gönderirsin İndy setleriyle.mesajı alan componentin muhakkak bir yordamı vardır mesaj alınırlen veya mesaj alındıktan sonra diye, o eventı yakalayıp bir wav dosyası çalabilirsin.
fatihbarut

problem basit olan o çözümü burada basamak basamak anlatabilmek zaten
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

forumda on kere yazılmış bir cevabı bikere daha yazmaya gerek yok.arama yap bence.
fatihbarut

sorunun cevabı

serkan denen arkadaşım ukelalık yapmaya başka bir foruma git buraya cevap yazanlar geliyor. Sen anlamlı ve yararlı bir şey değilsin ki sadece moral bozukluğusun
insan evlatları benm arayıp da bulamadğım o cevabı forumdan bulur linkini buraya koyar yok illa mesaj verecekse de "forumda linkini verdiğim konularda olduğu gibi sorunuzun cevabı bulunmaktadır" yazar

seni insan yerine koyup da düzelttiğim için de şükret. Şimdi yallah bu mesajdan.
Ben ban yemekten bıktım ama siz laf yemekten bıkmadınız.

Sorunun cevabına gelince delphi.about.com da her zaman olduğu çok güzel bir örnek proje var isteyen arkadaşlarım aşağıdaki linkten ulaşabilir.

http://delphi.about.com/library/weekly/aa101105a.htm
serkan
Üye

Re: sorunun cevabı

Mesaj gönderen serkan »

fatihbarut yazdı:insan evlatları benim arayıp da bulamadğım o cevabı forumdan bulur linkini buraya koyar yok illa mesaj verecekse de "forumda linkini verdiğim konularda olduğu gibi sorunuzun cevabı bulunmaktadır" yazar
istersen biz programı yazıp sana gönderelim,zahmet etme sen linklere tıklamaya..
Kilitli