Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme
Merhaba arkadaşlar,
network ağımda "ben sen o" adlı bilgisayarlar var. Ben adlı bilgisayardaki programımdan bir tuşa basınca sen adlı bilgisayarın ekranın da "merhaba sen" mesajı görüntülemek ve bu sırada telefon zili çaldırmak istiyorum.
Nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
Fatih
network ağımda "ben sen o" adlı bilgisayarlar var. Ben adlı bilgisayardaki programımdan bir tuşa basınca sen adlı bilgisayarın ekranın da "merhaba sen" mesajı görüntülemek ve bu sırada telefon zili çaldırmak istiyorum.
Nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
Fatih
Re: Network ağı üzerinden görüntülü ve sesli mesaj gönderme
forumda bir çok chat uygulaması ile ilgili konu var. onlardan yararlanarak mesaj göndermeyi çözebilirsiniz. Ses yakalayıp göndermek biraz daha zahmetli. Arama yaparsanız bulabilirsiniz.
istediğim chat değil sadece "hello word" mesajı göndermek. Voice chat de değil. mesaj gönderilen makinede sesli uyarı oluşturmak, bir Bip sesi de olur.
ben forumda bulamadım sen biliyorsun madem buraya bir link at da faydalanalım.
ben forumda bulamadım sen biliyorsun madem buraya bir link at da faydalanalım.
herkeze merhaba
çözümü buldum vaktim olursa paylaşıcam
çözümü buldum vaktim olursa paylaşıcam
çözüm basit mesajı zaten gönderirsin İndy setleriyle.mesajı alan componentin muhakkak bir yordamı vardır mesaj alınırlen veya mesaj alındıktan sonra diye, o eventı yakalayıp bir wav dosyası çalabilirsin.
problem basit olan o çözümü burada basamak basamak anlatabilmek zaten
forumda on kere yazılmış bir cevabı bikere daha yazmaya gerek yok.arama yap bence.
sorunun cevabı
serkan denen arkadaşım ukelalık yapmaya başka bir foruma git buraya cevap yazanlar geliyor. Sen anlamlı ve yararlı bir şey değilsin ki sadece moral bozukluğusun
insan evlatları benm arayıp da bulamadğım o cevabı forumdan bulur linkini buraya koyar yok illa mesaj verecekse de "forumda linkini verdiğim konularda olduğu gibi sorunuzun cevabı bulunmaktadır" yazar
seni insan yerine koyup da düzelttiğim için de şükret. Şimdi yallah bu mesajdan.
Ben ban yemekten bıktım ama siz laf yemekten bıkmadınız.
Sorunun cevabına gelince delphi.about.com da her zaman olduğu çok güzel bir örnek proje var isteyen arkadaşlarım aşağıdaki linkten ulaşabilir.
http://delphi.about.com/library/weekly/aa101105a.htm
insan evlatları benm arayıp da bulamadğım o cevabı forumdan bulur linkini buraya koyar yok illa mesaj verecekse de "forumda linkini verdiğim konularda olduğu gibi sorunuzun cevabı bulunmaktadır" yazar
seni insan yerine koyup da düzelttiğim için de şükret. Şimdi yallah bu mesajdan.
Ben ban yemekten bıktım ama siz laf yemekten bıkmadınız.
Sorunun cevabına gelince delphi.about.com da her zaman olduğu çok güzel bir örnek proje var isteyen arkadaşlarım aşağıdaki linkten ulaşabilir.
http://delphi.about.com/library/weekly/aa101105a.htm
Re: sorunun cevabı
istersen biz programı yazıp sana gönderelim,zahmet etme sen linklere tıklamaya..fatihbarut yazdı:insan evlatları benim arayıp da bulamadğım o cevabı forumdan bulur linkini buraya koyar yok illa mesaj verecekse de "forumda linkini verdiğim konularda olduğu gibi sorunuzun cevabı bulunmaktadır" yazar