Tablo İlişkilendirme Çözüldü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Tablo İlişkilendirme Çözüldü

Mesaj gönderen shochan »

S.a şuan yapmakta olduğum programda yine biyerde takıldım ve yardımlarınızı bekliyorum bitürlü çıkamadım içinden.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ibexpert interbase bileşenleri ve firebird ilkkez bu programımda kullanıyorum yorumlarınızı bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız yani biraz açık olursa sevinirim :)

Şimdi soruma geçeyim forumdan okuduklarımla ibexbert ile database oluşturdum DATA.GDB şeklinde ve şuan 2 adet tablom var CARI ve SERVIS olarak pkleri ayarladım iki tablom arasında master ve detail bağlantıları doğru ve tablolara veri kaydında bi sorun yaşamıyorum ilişkide doğru bi şekilde işlevini yapıo hangi cariye hangi servis kaydını girdiğimi görebiliyorum fakat iş listesini görmek istediğimde sorun başlıyo :(

İş listesi bölümüne girdiğimde dbgridde tüm servis kayıtlarının yani 1-2-3.... tüm carilere eklenen servis kayıtlarını görmek istiyorum ama olmuyor cari leri listelettiğim dbgridde hangi cari seçili ise o cariye ait servis kayıtları görünüyo bunu nasıl yapcamda iş listesi formuna geçtiğimde dbgridde tüm servis kayıtları listelenecek _?? Yardımlarınızı bekliyorum şimdidenb teşekkürler iyi çalışmalar...

NOT: IBexper Firebird ve Interbase bileşenlerini ilk defa kullandığımı unutmayınız.
En son shochan tarafından 15 Ara 2008 06:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
  • Devler Gibi İşler Yapmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmak Lazım ...
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Re: Tablo İlişkilendirme

Mesaj gönderen shochan »

Kimse yardımcı olmayacak mı :( :?:
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
tüm işleri listelemek için ayrı bir dataset kullan.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Mesaj gönderen shochan »

Hocam yorumun için teşekür ederimde o benimde aklıma gelmişti ozamanda şöyle bi sorun olmaz mı form üzerindeki nesneleri 2 datasete birden bağlayabiliomuyuz :S neyse ben deneyim olmazsa yine yazarım buraya
Kullanıcı avatarı
shochan
Üye

Re: Tablo İlişkilendirme Çözüldü

Mesaj gönderen shochan »

tamm hocam dediğiniz gibi yaptım listelemek istediğim formdaki dbgridi ayrı datasete bağladım istediğim sonucu verdi yardımlarınız için teşekkür ederim ii çalışmayar