Öncelikle şunu söylemek istiyorum ibexpert interbase bileşenleri ve firebird ilkkez bu programımda kullanıyorum yorumlarınızı bunu göz önünde bulundurarak yaparsanız yani biraz açık olursa sevinirim

Şimdi soruma geçeyim forumdan okuduklarımla ibexbert ile database oluşturdum DATA.GDB şeklinde ve şuan 2 adet tablom var CARI ve SERVIS olarak pkleri ayarladım iki tablom arasında master ve detail bağlantıları doğru ve tablolara veri kaydında bi sorun yaşamıyorum ilişkide doğru bi şekilde işlevini yapıo hangi cariye hangi servis kaydını girdiğimi görebiliyorum fakat iş listesini görmek istediğimde sorun başlıyo

İş listesi bölümüne girdiğimde dbgridde tüm servis kayıtlarının yani 1-2-3.... tüm carilere eklenen servis kayıtlarını görmek istiyorum ama olmuyor cari leri listelettiğim dbgridde hangi cari seçili ise o cariye ait servis kayıtları görünüyo bunu nasıl yapcamda iş listesi formuna geçtiğimde dbgridde tüm servis kayıtları listelenecek _?? Yardımlarınızı bekliyorum şimdidenb teşekkürler iyi çalışmalar...
NOT: IBexper Firebird ve Interbase bileşenlerini ilk defa kullandığımı unutmayınız.