Function Kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Function Kullanımı

Mesaj gönderen lom »

s.a
Bi programım var içerisinde stoğu güncelleme işleri bulunan. 8 tane form' da hemen hemen aynı işlemleri yapıyorum. Örneğin ; personele satışta , müşteriye satışta , firmaya satışta.. Her modül içinde kayıt yapılırken , silinirken güncellemelerini yapıyorum. Şimdi her bölümde de bu işlemleri yaparken ayrı ayrı query kullanıyorum ve kodlamalarını yapıyorum. Acaba bunları tek bi fonksiyon yaparak işlemi hızlandırmış olurmuyum ?

Kod: Tümünü seç

FUNCTION STOKDUS (FSUANKIMIKTAR,FCIKACAKMIKTAR:Double;FSARFMALZEME_ID:Integer;FBIRIMI,FCINSI:STRING):Variant;
begin
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DSUANKIMIKTAR').Value:=FSUANKIMIKTAR;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DCIKACAKMIKTAR').Value:=FCIKACAKMIKTAR;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DSARFMALZEME_ID').Value:=FSARFMALZEME_ID;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DBIRIMI').Value:=FBIRIMI;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DCINSI').Value:=FCINSI;
Result :=FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.ExecSQL;
end;
bu şekilde bir fonksiyon ile işlemlerim hızlı olurmu , yada güvenli olur mu ?

Ayrıca öndecen yapılmış olan kayıtta düzeltme yaparken stoğu güncelleyemiyorum bu yüzden editlemeyi pasif etmişim. Aslında yapılır ilk değeri alıp soradan eklenen değer ile arasındaki farkı güncelleyebilirim. Ancak bana pek profosyonel bi yöntem gibi gelmiyor. Trigger , Stored procedure yazmayı bilmiyorum. Fikriniz olursa çok memnun kalırım. Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Re: Function Kullanımı

Mesaj gönderen lom »

Bi tavsiyesi olan yok mu acaba :?:
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

İşlemlerin süresini ölçmeye yarayan bir kod yazarak, durumu anlayabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
işlemi hızlandırmış olmazsın. ancak kodları sadeleştirmiş olursun. bir değişiklik oluğu zaman hepsinde tek tek yapmak yerine bir seferde yaparsın. "Kendini tekrar etme." Yazılım prensiplerinden biriydi ama hangisi şimdi hatırlayamadım. Aynı işi yapan birden fazla kod olmasına gerek yok. tablodaki alanları fonksyion/prosedüre parametre olarak geçersin. queryde alanları yerine yazmak kalır geriye.

trigger ve sp yazmayı öğren. bir çok zahmetten kurtulacaksın. :wink:
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

:) tmm hocam çok teşekkür ederim. Peki hız kazanmamda hız kaybedermiyim ??
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

kaybedeceğini sanmıyorum. çünkü sonuçta aynı işlemleri yapacaksın.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim