Bi programım var içerisinde stoğu güncelleme işleri bulunan. 8 tane form' da hemen hemen aynı işlemleri yapıyorum. Örneğin ; personele satışta , müşteriye satışta , firmaya satışta.. Her modül içinde kayıt yapılırken , silinirken güncellemelerini yapıyorum. Şimdi her bölümde de bu işlemleri yaparken ayrı ayrı query kullanıyorum ve kodlamalarını yapıyorum. Acaba bunları tek bi fonksiyon yaparak işlemi hızlandırmış olurmuyum ?
Kod: Tümünü seç
FUNCTION STOKDUS (FSUANKIMIKTAR,FCIKACAKMIKTAR:Double;FSARFMALZEME_ID:Integer;FBIRIMI,FCINSI:STRING):Variant;
begin
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DSUANKIMIKTAR').Value:=FSUANKIMIKTAR;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DCIKACAKMIKTAR').Value:=FCIKACAKMIKTAR;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DSARFMALZEME_ID').Value:=FSARFMALZEME_ID;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DBIRIMI').Value:=FBIRIMI;
FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.Parameters.ParamByName('DCINSI').Value:=FCINSI;
Result :=FRMURETILENSTOK.QTUMSARFSTOKCIKAR.ExecSQL;
end;
Ayrıca öndecen yapılmış olan kayıtta düzeltme yaparken stoğu güncelleyemiyorum bu yüzden editlemeyi pasif etmişim. Aslında yapılır ilk değeri alıp soradan eklenen değer ile arasındaki farkı güncelleyebilirim. Ancak bana pek profosyonel bi yöntem gibi gelmiyor. Trigger , Stored procedure yazmayı bilmiyorum. Fikriniz olursa çok memnun kalırım. Kolay gelsin