dbcombobox hatası delphi2007
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbcombobox hatası delphi2007
Delphi 2007 update#3 kurdum bir müddet önce. Ancak dbcombobox çalışmıyor. sadece Tabloda en üstteki kaydı görebiliyorum, kutu aşağıya açılmıyor. Hiç başına gelen arkadaş oldu mu acaba ? WSDL yüzünden geçmiştim Delphi 2007 ye ama bu gidişle sanırım tekrar Delphi 7 ye döneceğiz..
Re: dbcombobox hatası delphi2007
dbcombox'ı bağladığınız dataset başka bir dataset ile master detail olabilir mi? dbcombobox'ın doğru datasete erişip erişmediğini kontrol edin bence. Önce bir dblistbox koyabilirsiniz belki neler olduğunu görebilmek için.
Hani öyle karmaşık birşey de değil istediğim.. bir tablo var Firmaadi ve firmakodu taşıyan. ben bu dbcomboda firmaadi alanını listeleyip seçilen firmaya ait firmakodunu kullanacağım ( mesela bir edit içine veya değişkene aktarıp).
Bir de Delphi 2007 de hazır component kullanımında çuvalladım. mesela Jedi gibi.. bunları delphi 7 de kurup kullanmaya çok alışmıştık. ama jedinin 2007 de çalışanını bulamadım mesela.
Bir de Delphi 2007 de hazır component kullanımında çuvalladım. mesela Jedi gibi.. bunları delphi 7 de kurup kullanmaya çok alışmıştık. ama jedinin 2007 de çalışanını bulamadım mesela.
2007 içinde dbCombobox kullanıyorum, herhangi bir sorunda görmedim.
DbCombobox başka bir veritabanı alanını listelemez, o işi dblookupcombobox yapar. DBcombobox in itemsina senin girdigin bilgiler gelir ve kullanıcı burada seçer.
Örnegin medeni_durum diye bir alanın olur, buraya 3 tane bilgi girilebilecegi için dbcombobox items a bunları yazarsın, BEKAR, EVLI, BOŞANMIŞ gibi kullanıcı bu üç seçenekten birini seçer.
DbCombobox başka bir veritabanı alanını listelemez, o işi dblookupcombobox yapar. DBcombobox in itemsina senin girdigin bilgiler gelir ve kullanıcı burada seçer.
Örnegin medeni_durum diye bir alanın olur, buraya 3 tane bilgi girilebilecegi için dbcombobox items a bunları yazarsın, BEKAR, EVLI, BOŞANMIŞ gibi kullanıcı bu üç seçenekten birini seçer.
@varyemez Dediğiniz listeleme işini dblookupcombobox yapar onunda bağlantı yapısı dbcombobox gibi değildir
UWESIS CORPORATION