DupliFind Proje Testine Katılım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

DupliFind Proje Testine Katılım

Mesaj gönderen SHURZAN »

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım DupliFind kopya dosya arama programının test aşamasına gelindi. Programın bir çok makinede testleri yapıldı fakat genede gözden kaçan ve ya uyumsuzluk olabilecek sorunların tespiti için teste katılmanızı rica ediyorum.

Resim

Projede ceviz.net'ten Sevgili Ali ÇEHRELİ hocanın çok katkıları oldu Özellikle ingilizce dil dosyasının çevirisi kendisine aittir. Ayrıca projenin bir çok aşamasında ondan aldığım destek hiçte az değildir örneğin Borland kütüphanesinde olan nesneler ile hallemediğimi ali hocanın önerisi ve desteği ile standart C++ STL kütüphanesini nesneleri ile halledildi Map, vector vs... Kendisine teşekkür ederim.

Program Windows işletim sistemine uyumludur Windows XP'ye kadar olan işletim sistemlerinde denendi fakat Vista da denenemedi ancak genede teorik olarak çalışması gerekir.

Proje ticari amaçlıdır. o yüzden teste katılımı geniş tutumayacağım. Teste katılanlarında programı register etmeli. Teste katılım için ücret beklenmiyor.

Haklı öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Tanım (web sayfamdan alıntı):
Seçilen dizin, Disk veya bilgisayarınızın tamamında, belirlenen filtreleme ve kriterlere göre arama yaparak adı, uzantısı ve ya oluşturma tarihi farklı olsa dahi dosyaların data içeriklerinde karşılaştırma yapıp eşleşen dosyaları listeler. Katti sonuç için dosyanın tüm data içeriğinin her baytı kontrol edilerek karşılaştırır.

Oluşturulan liste de olan her dosya dahili yöneti araçlarıla kullanıcın yönetimine teslim eder.
DupliFind'in benzerlerinden bir çok yönüyle ciddi kazanımları var.

Örneğin;
  • Multi Thread çalışması ile hızlı tarama olanağı sağlar.
    Tarama işleminde boyut tür ve tarihe göre Filtreleme olanağı sağlar.
    Liste dökümü renkli ve gruplu olarak kullanıcının çalışmasına sunar.
    Çoklu dil desteği ile çalışır şimdilik İngilizce ve Türkçe desteği bulunmaktadır.
    İstenirse Dil dosyası düzenlenerek farklı dil desteği sağlanabilir.
    Media (Resim, Müzik, Video), Text, Proje, vs. dosyaları için ön izleme desteği sağlar.
    Listelenen dosyaların zipli arşivini oluşturur.
    Listenin Print çıktısı özet ve ayrıntılı rapor oluşturma olanağı verir.
    Tarama sonucu listenin veri tabanını oluşturur böylece yeni bir tarama yapmadan yedeklenen veri tabanı yeniden yüklenerek listenin yeniden oluşturulmasını sağlar.
    Uzun tarama sonucu beklenmesi istenmediği durumda "listenin veri tabanını yedekle ve bilgisayarı kapat" desteği verir.
    Listenlenen dosyalar Geri dönüşün kutusuna yada diskten tamamen silme desteği verir.
    Sonucun özeti liste ve Grafik olarak oluşturulur.
    Ve ayrıca Ana listede gruplanmış farklı türden dosyaların özet listeden tipine göre seçim olanağı sunar bu ayrı bir pencerede türüne göre kopya dosyaların gruplanmasını sağlar.
    DupliFin'in genel görünümü ve listenin gruplanmasını kullanıcı isteğine göre renklendirme olanağını sağlar.
Teste katılan arkadaşlar Nereden hanesine "delphiturkiye" diye yazarsa sevinirim.
Ayrıca Yardım menüsünden Programı adınıza kaydettrin, lisans isteyin.

Web Adres: http://www.shurzan.com
Yaşar İsmail AKTAŞ
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: DupliFind Proje Testine Katılım

Mesaj gönderen Battosai »

Sadece aynı dosyaları bulmak için yapılan bu programın ticari değeri nedir ki ? Bence programı ücretsiz dağıtmalısınız...türkiyede bu işe para verileceğini sanmam.Ayrıca zaten bissürü ücretsiz yazılım var. Bence bu programı diğer benzeri sistem temizleme,düzenleme, hızlandırma programları gibi windows için kullanışlı hale getirin sonra ticari yapın...tabiki takdir sizin....yinede başarılar dilerim..
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Türkiyede ticari değerini bilmiyorum ama ülkemizde bu türden yapılmış hiç böyle bir proje varmı benim bildiğim yok, ayrıca benzerleri ile karşılaştırılmayacak bir çok özelliği var.
Anlaşılan hiç denememişsin zaten windows için kullanılışlı halde.
Bir emek harcanmış , ücretsiz dağıtayımda onca harcanan zamanı ve emeği bedava dağıtmak için harcanmaz değil mi?
Bilmiyorum ülkemizde bu kapsamda proje yapıpda bedava dağıtan var mı ben bilmiyorum.
Tabi seninkide bir bakış açısı.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

ticarisini bilmem ama emek varsa saygı duymak lazım emeği geçen arkadaşlara teşekkürler....
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Hocam denedim Windows vista ultimete de şu an hata vermedi kullandıkca eğer hata verirse burda yayınlarım, devamını dilerim kolay gelsin

bu arada
Teste katılan arkadaşlar Nereden hanesine "delphiturkiye" diye yazarsa sevinirim.
Ayrıca Yardım menüsünden Programı adınıza kaydettrin, lisans isteyin.

lisansdan sonra okudum o kısma kayseri yazmıştım yanlışlık oldu ise kusuruma bakmayın
UWESIS CORPORATION
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Karşılaşılan Hatalar
program bir kez abnormal program terminated hatası verdi.
program tarama yaparken hakkında kısmına bakmıştım.
o hatayı verdiği sırada programın penceresinden firefox penceresine geçiş yapmıştım.

tekrar aynı işlemleri yaptım ikincidsinde vermedi.

ben bu mesajı yazarken

Kod: Tümünü seç

---------------------------
Duplifind
Access violation at address 01F2BA2E in module 'FONKSIYONLAR.DLL'. Write of address 01F9C594.
Tamam   
hatası verdi.
bundan önce de durdur diyip sonra devam demiştim.
ancak bu hata esnasında ve sonrasında program çalışmaya devam ediyordu.
sonra tekrar durdur/devam yaptım hata vermedi.

dosya listeleme işlemi bittiğinde süruna tıklandığında sıralama yapıyor mu diye bir bakayım dedim.
sütuna tıkladım
sonsuz bir döngüye girerek dögü adedince list index out of bounds (0) hatası verdi.
ve sonsuz döngü neticesinden programın son hali.
Resim

test Edilen Bilgisayar
LenovoN500 intel chipsetli.
İşletim sistemi windows XP Pro SP2 (SP3 Sonradan yüklendi)
.net framework 3.5
visual studio 2008
delphi 2007
office 2003
Sun JRE 6.0

Eklense güzel olur dediklerim
listeleme bittiğinde çıkan listenin alt kısmında dosya türleri kısmında dosya türlerine çift tıklandığında sadece o dosya yürlerini getirse güzel olur.

Toplam Test Süresi
15 dakika

Test edilen disk
250 GB 3 partition

Kod: Tümünü seç

sürücü	Dosya	klasör	Boyut
c:	83.903	12.408	15.9
d:	68.132	4935	16.7GB
e:	24.959	707	74.0GB
filtre *.* boyut 1byte dan büyük

programın menünlerini yüzeysel olarak inceledim.
arşivleme, grafiksel istatistik gibi güzel özellikler eklemişsiniz.
filtreleme, dosya atlama kısmı da güzel olmuş.
program işleyiş itibariyle çok sağlam olmuş.
çok emek vermişsiniz programa.

ancak şunu belirtmek zorundayım.

program yazımı bir çok tecrübe edinme ve / veya kolaylık sağlama açısında düşünürsek uğraşmışsınız ve başarmışsınız derim, ama
ticari anlamda programın amacı ve getirileri verdiğiniz emeği haketmiyor.

bir leopar bile avının büyüklüğüne göre koşar... harcadığı enerji, alacağı karşılığı geçmeye yaklaştığında avını yakalamaya muktedir bile olsa koşmayı bırakır.

emeklerinizin karşılıksız kalmaması dileğiyle.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

keşke zamanım olsada programı inceliyebilsem.
bazen etrafımdaki insanların bu tarz bir programa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. aynı dökümanın kopyaları farklı klasörelerde falan. Bu açıdan güzel bir çalışma olmuş. ellerinize sağlık...
lisanslayıp lisanslamamak, ücretsiz dağıtıp dağıtmamak tamamen size, keyfinize ve kahyasına kalmış. ancak..
SHURZAN yazdı:.....
Bir emek harcanmış , ücretsiz dağıtayımda onca harcanan zamanı ve emeği bedava dağıtmak için harcanmaz değil mi?
......
bu sözünüz biraz üzdü. netekim şimdi biz burda boşunamı zamanımızı harcıyoruz... :cry: :cry:
proje üzerinde çalışırken öğrendiklerimiz, edindiğimiz tecrübeler vs.vs.vs.

tekrardan tebrik ediyorum.
iyi çalşmalar...
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu tarz dosya çifti tarama programlarında kullanılan yöntem performans açısından önemlidir. Eğer iyi performans sergiliyor, kapsamlı raporlama ve yedekleme özellikleri varsa ücretsiz olan bir pakete rastlamak pek mümkün değil ama daha basit düzeyde olan ücretsiz araçlar belki olabilir. Benim de deneme için zamanım yok ama bu türden bir araç çok faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Teste katılan arkadaşlar teşekkür ederim.
Bir ceviz.net ve burada test yapan arkadaşlar sayesinde farklı hataları görebilme imkanım oldu.
Bu hata raporları doğrultusunda algoritmamı yeniden düzenledim.

Gördümkü Thread'lar farklı makinelerde farklı davranışlar gösteriyor zaten sıkıntımın çoğu buradaydı.
Şimdi Thread'ları Thread içinde kullanmak yanlış olduğunu gördüm 2 tane ThreadTimer kullandım dizinler ve dosyalama için kullandığım threadları birinci ThraedTimer içinde döngüsel olarak çağırıyorum başka dosya bulamayıncaya kadar ThreadTimer ile yeniden yeniden Thread'ları tetikliyorum işi bitince görevi diğer ThreadTimer'a devrediyor ikinci ThradTimer ise döngüsel olarak listelenen dosyaları ayıklama ve Liste dökümünü oluşturma işini yapan diğer iki Thread'ı tetikliyor. Thradlar durmuşsa ve sonuna gelinmemişse yeniden yeniden tetikliyor. Bir çökme yada bir hata olduğunda ThreadTimer'ları Enabled=false yapmam yeterli oluyor.

Benim Makinemde hiç bir hata vermedi ayrıca dahada hızlı oldu 143.023 dosyayı 35.44 dk. da taradı 36.899 kopya dosya buldu yaklaşık 4 dk. lık kazanım gördüm.

aslangeri dostum senin neden üzeyim tabi bilgi ve tecrübe parayla ölçülmez hiç para kazanmasam dahi edindiğim tecrübe ve bilgi parayla satın alınamaz. Birde şu yönünden bakmak lazım bir muhasebe yada personel takip programı yazasm belki daha para kazandırırdı ve daha kısa zamanda biterdi Ben bu projede tama 1 sene harcadım ne mutlu banaki kullanıcı dostu olaak kadar basit ve anlaşılır yapmışım.

Benzerleri var bolca bedava olanıda var Fakıl, Çok hızlı En yakın gelişmiş versiyonu yukarıdaki değerlerle 50 dk. zamanımı almıştı.
Veritabanı özelliği var listenin veri tabanını oluşturabiliyorsun bunu paylaşabiliyorsun ve başka bir Duplifinde yeniden görüntüleyebiliyorsun.
Dahili Media Playeri var resim, müzik, video, text vs. içerikli dosyaları gözlemliyebiliyor anında test edebiliyorsun.
Çoklu dil desteği var.
Dosya türne göre sınıflandırabildiğimden dosya türüne göre listeliyip inceleyebiliyorsun.
Printer çıktısı da alıyorsun vs...

En zoruda bir çok windows API'nin kullanımı oldu çeşitli makinelerde işletim sistemlerinde çok sorunlar çıkarttı.
Son duyduğuma göre yakın gelecekte MS Win32 yi desteklemeyecek DotNet FrameWork ağırlık verecekmiş bana zor gibi geliyor eski win 32 uygulamalar ne olacak kolay değil ama yaparmı yapar adam.

Arkadaşlar bir kaç saat içinde Yeni düzeltilmiş sürümünü servere göndereceğim vakti olan arkadaşlardan yeniden rica edeceğim programınızı upload edip deneyip rapor edermisiniz.
Saygılar...
Yaşar İsmail AKTAŞ
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Son duyduğuma göre yakın gelecekte MS Win32 yi desteklemeyecek DotNet FrameWork ağırlık verecekmiş
Bu iki kavram farklı değil mi ? Karışıklık olmasın yani. Win98 için yazılanlar bile XP de çalışırken şimdi yazılan programlar en az 10 sene desteklenecektir paniğe gerek yok...
Ertugrul
Üye

Mesaj gönderen Ertugrul »

Program gayet hizli ve hos. Yalniz bir surucumu secip baslata ilk defa tikladigimda access violation verdi. Bir de ufak bir hata; sonuclarda dosya turleri kisminda oranlar 0.01% gibi gozukuyor.
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Doğru orada da ufak hatam vardı sadece Oran diye belirttiğimden onun ne olduğu anlaşılmıyordu dil dosyasında 175. satırda orayı "Kopya oranı" olarak değiştirdim. Anlıacağın bulunan dosyaya göre kopya dosya oranı.
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Arkadaşlar sizden ve ceviz.net'te ki arkadaşlardan gelen rapor doğrultusunda bulunan tüm sorunları giderdim.
Soruna sebep olan Thread içinden forum nesnelerine değer yazmak Label, Memo, Edit vs.

İnternet Explorer 8.0'ı yükleyip denediğimde aynı hataları bende de vermişti ve özellikle vista da hiç kullanılamıyordu uzak bağlantı ile vista kurulu karşı bilgisayarda da bir çok stres testleri yaptım hem çok hızlı hemde hiç bir hata vermeden çalıştı.

DupliFind 1.0.1.0 sürümünü update ettim ister program aracılığıyla isterseniz web'den indirebilirsiniz.
Eğer vaktiniz olursa denemenizi rica edeceğim.
http://www.shurzan.com
SHURZAN
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

Testte Kulanılan PC:

CPU : Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHZ.
RAM : 2 GB
HDD : 250 GB Sata
O/S : Windows XP SP 2
V.C : ATI Radeon HD 3850 512 MB

HDD P0 : C:\ 118.203 DOSYA - 11.632 KLASÖR
HDD P1 : D:\ 112.285 DOSYA - 09.712 KLASÖR
TOPLAM : 230.488 DOSYA - 21.344 KLASÖR

PROGRAM : DupliFindir Pro v1.0 (Version Beta)

BİLGİ :
TARANAN DİZİN : 714
ATLANAN DİZİN : 51
TARANAN DOSYA : 35.895.525 (PC DE TOPLAM : 230.488 DOSYA VAR)
BULUNAN DOSYA : 3176
İNCELENEN DOSYA : 0
KOPYA DOSYA : 0

İŞLEM DURUMU : 1.AŞAMA
GEÇEN SÜRE : 18.00
TAHMİNİ SÜRE : 1.03

1 ) İlk aramada aramaya başlıyor... Bir süre sonra süre devam etsede aramayı durduyor...
(işlem devam ediyor gibi görünüyor ama taranan dosya sayacı donup kalıyor.)

2 ) programı sistem tray a atabilsek daha güzel olur..

3 ) Main menu de dil seçimi yaparken açıkan subitem diğer sub itemlardan daha farklı görünüyor
(kullanılan tema olarak değilde normal xp şeklinde oluyor ve arası mesafeli görünüyor..

4 ) Tüm dosyaların kopyalarını aranıyor yazısı altında erişimi yasak bir oturumumum isminde takılı kaldı ve değişmiyor..
(erişim izni olmayan oturumlarda program çakıyor. )

5 ) tahmini süre için kısmında bir hata var çok ufak bi değer verdi (1.03) tarama bitmedi ama 18.00 a kadar çıktı...
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

* Aynı durma olayını bende yaşadım.
* Sol taraftaki Treeview altındaki Başlat butonu Start halinde iken tekrar başlat falan olsa çünkü o işi yapıyor.

* 5-6 kere tekrar başlatınca list index out .... olayı 3000 küsür bir değer aldım.
* systray iyi olurdu.
* Baya hızlı olduğunu düşünüyorum.

Ücretlendirme konusu tamamen yapımcıya kalmıştır. Kafasına göre takılır.
Bir programın piyasada olmaması veya az olması illa para ile satılabilir anlamına gelmez.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim