Uzun zamandır üzerinde çalıştığım DupliFind kopya dosya arama programının test aşamasına gelindi. Programın bir çok makinede testleri yapıldı fakat genede gözden kaçan ve ya uyumsuzluk olabilecek sorunların tespiti için teste katılmanızı rica ediyorum.

Projede ceviz.net'ten Sevgili Ali ÇEHRELİ hocanın çok katkıları oldu Özellikle ingilizce dil dosyasının çevirisi kendisine aittir. Ayrıca projenin bir çok aşamasında ondan aldığım destek hiçte az değildir örneğin Borland kütüphanesinde olan nesneler ile hallemediğimi ali hocanın önerisi ve desteği ile standart C++ STL kütüphanesini nesneleri ile halledildi Map, vector vs... Kendisine teşekkür ederim.
Program Windows işletim sistemine uyumludur Windows XP'ye kadar olan işletim sistemlerinde denendi fakat Vista da denenemedi ancak genede teorik olarak çalışması gerekir.
Proje ticari amaçlıdır. o yüzden teste katılımı geniş tutumayacağım. Teste katılanlarında programı register etmeli. Teste katılım için ücret beklenmiyor.
Haklı öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Tanım (web sayfamdan alıntı):
Seçilen dizin, Disk veya bilgisayarınızın tamamında, belirlenen filtreleme ve kriterlere göre arama yaparak adı, uzantısı ve ya oluşturma tarihi farklı olsa dahi dosyaların data içeriklerinde karşılaştırma yapıp eşleşen dosyaları listeler. Katti sonuç için dosyanın tüm data içeriğinin her baytı kontrol edilerek karşılaştırır.
Oluşturulan liste de olan her dosya dahili yöneti araçlarıla kullanıcın yönetimine teslim eder.
DupliFind'in benzerlerinden bir çok yönüyle ciddi kazanımları var.
Örneğin;
- Multi Thread çalışması ile hızlı tarama olanağı sağlar.
Tarama işleminde boyut tür ve tarihe göre Filtreleme olanağı sağlar.
Liste dökümü renkli ve gruplu olarak kullanıcının çalışmasına sunar.
Çoklu dil desteği ile çalışır şimdilik İngilizce ve Türkçe desteği bulunmaktadır.
İstenirse Dil dosyası düzenlenerek farklı dil desteği sağlanabilir.
Media (Resim, Müzik, Video), Text, Proje, vs. dosyaları için ön izleme desteği sağlar.
Listelenen dosyaların zipli arşivini oluşturur.
Listenin Print çıktısı özet ve ayrıntılı rapor oluşturma olanağı verir.
Tarama sonucu listenin veri tabanını oluşturur böylece yeni bir tarama yapmadan yedeklenen veri tabanı yeniden yüklenerek listenin yeniden oluşturulmasını sağlar.
Uzun tarama sonucu beklenmesi istenmediği durumda "listenin veri tabanını yedekle ve bilgisayarı kapat" desteği verir.
Listenlenen dosyalar Geri dönüşün kutusuna yada diskten tamamen silme desteği verir.
Sonucun özeti liste ve Grafik olarak oluşturulur.
Ve ayrıca Ana listede gruplanmış farklı türden dosyaların özet listeden tipine göre seçim olanağı sunar bu ayrı bir pencerede türüne göre kopya dosyaların gruplanmasını sağlar.
DupliFin'in genel görünümü ve listenin gruplanmasını kullanıcı isteğine göre renklendirme olanağını sağlar.
Ayrıca Yardım menüsünden Programı adınıza kaydettrin, lisans isteyin.
Web Adres: http://www.shurzan.com
Yaşar İsmail AKTAŞ