adoqury nesnemde var olan bir alanı where ile süzmeye çalıştığımda invalid column name hatası alıyorum.halbuki alanım var ve ben bu alana veri kaydı yapabiliyorum yani var ve kullanıyorum.
tasarı anında alanları adoquery'ye almak için kullandığım kodu ve çalışma anında süzmek için kullandığım kodu aşağıya yazıyorum.
bu kod tasarı anında alanları adoquery'ye almak için kullandığım kod. burdaki borclular ve alacaklilar alanları için hata alıyorum diğer alanlarda hiç bir sorun yok.
Kod: Tümünü seç
SELECT takipTarih AS takipTarih, klasorAd AS klasorAd, icraMudurlukAd AS icraMudAd, icraMudurlukNo, icraDosyaYil, icraDosyaSiraNo, foyYil, foySiraNo, dosyaDurum, ' ' AS rolTur,
CASE
WHEN (foyYil IS NOT NULL)AND(foySiraNo IS NULL) THEN foyYil +' / '
WHEN (foyYil IS NOT NULL)AND(foySiraNo IS NOT NULL) THEN foyYil +' / '+ foySiraNo
WHEN (foyYil IS NULL)AND(foySiraNo IS NOT NULL) THEN ' / '+ foySiraNo
END AS foyNo,
CASE WHEN(icraMudurlukNo IS NULL) THEN icraMudurlukAd ELSE icraMudurlukAd+' ('+icraMudurlukNo+')' END AS icraMudAdEkran,
CASE WHEN(icraDosyaSiraNo IS NULL) THEN icraDosyaYil+' / ' ELSE icraDosyaYil+' / '+icraDosyaSiraNo END AS dosyaNo,
dosya_id, dbo.BORCLULAR(D.dosya_id) AS borclular, dbo.ALACAKLILAR(D.dosya_id) AS alacaklilar
FROM dosya D
Kod: Tümünü seç
SELECT takipTarih AS takipTarih, klasorAd AS klasorAd, icraMudurlukAd AS icraMudAd, icraMudurlukNo, icraDosyaYil, icraDosyaSiraNo, foyYil, foySiraNo, dosyaDurum, ' ' AS rolTur,
CASE
WHEN (foyYil IS NOT NULL)AND(foySiraNo IS NULL) THEN foyYil +' / '
WHEN (foyYil IS NOT NULL)AND(foySiraNo IS NOT NULL) THEN foyYil +' / '+ foySiraNo
WHEN (foyYil IS NULL)AND(foySiraNo IS NOT NULL) THEN ' / '+ foySiraNo
END AS foyNo,
CASE WHEN(icraMudurlukNo IS NULL) THEN icraMudurlukAd ELSE icraMudurlukAd+' ('+icraMudurlukNo+')' END AS icraMudAdEkran,
CASE WHEN(icraDosyaSiraNo IS NULL) THEN icraDosyaYil+' / ' ELSE icraDosyaYil+' / '+icraDosyaSiraNo END AS dosyaNo,
dosya_id, dbo.BORCLULAR(D.dosya_id) AS borclular, dbo.ALACAKLILAR(D.dosya_id) AS alacaklilar
FROM dosya D
WHERE dosyaDurum='Derdest' AND alacaklilar='duyqu' AND borclular='mustafa'
ORDER BY D.dosya_id DESC, rolTur
herkese iyi çalışmalar diliyorum.