qreport
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Hangi asamada nasil bir hata verdigini yazarsaniz yardimci olabiliriz.
Fakat genel olarak sunu soyleyebilirim. Qreport ile calirken rapor icin ayri bir form olusturup raporu cagiracaginiz formdan cagirma sirasinda raporu iceren formu create edip sonra da QuickReport1.Preview seklinde raporu gosterebilirsiniz.
Fakat genel olarak sunu soyleyebilirim. Qreport ile calirken rapor icin ayri bir form olusturup raporu cagiracaginiz formdan cagirma sirasinda raporu iceren formu create edip sonra da QuickReport1.Preview seklinde raporu gosterebilirsiniz.
Merhaba,
anladığım kadarıyla form veya QR ile ilgili bir problem var. Delphi'yi kapatıp, açın ve sıfır bir proje oluşturup, üzerine Qr koyun. Eğer hata vermiyor ise, diğer Qr koyduğunuz formu silip yeniden oluşturun.
Aryıca proje ile aynı isimdeki .dsk ve .dof dosyalarını silmekte bazen çözüm olabiliyor.
Kolay gelsin.
anladığım kadarıyla form veya QR ile ilgili bir problem var. Delphi'yi kapatıp, açın ve sıfır bir proje oluşturup, üzerine Qr koyun. Eğer hata vermiyor ise, diğer Qr koyduğunuz formu silip yeniden oluşturun.
Aryıca proje ile aynı isimdeki .dsk ve .dof dosyalarını silmekte bazen çözüm olabiliyor.
Kolay gelsin.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
quick report
bu konuda mustafa hocama katılıyorum aynı olay başka şekilde benim başıma geldi program kullandığım edit ile ilgili hata veriyordu kod hatası değil sizde mustafa hozamın dediği gibi formunuza yeniden bir qr koyun
iyi çalışmlara...
iyi çalışmlara...
Re: qreport
Form'da yanlışlıkla silmiş olabileceğiniz bir satır var,
{$R *.dfm} satırını eklediğinizde düzeleceğini düşünüyorum
{$R *.dfm} satırını eklediğinizde düzeleceğini düşünüyorum