qreport

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye

qreport

Mesaj gönderen musalpay »

form a qreport bileşenlerini alınca program hata veriyor qreport bileşenlerini sildiğimde ise düzgün çalışıyor.qreport bileşenleri ile programı nasıl çalıştırabilirim . cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Hangi asamada nasil bir hata verdigini yazarsaniz yardimci olabiliriz.

Fakat genel olarak sunu soyleyebilirim. Qreport ile calirken rapor icin ayri bir form olusturup raporu cagiracaginiz formdan cagirma sirasinda raporu iceren formu create edip sonra da QuickReport1.Preview seklinde raporu gosterebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musalpay
Üye

Mesaj gönderen musalpay »

project project1.exe raised exception class eresnotfound with message'failed to write imagelist data to stream '. process stopped. use step or run to continue. seklinde mesaj veriyor. cevaplarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

anladığım kadarıyla form veya QR ile ilgili bir problem var. Delphi'yi kapatıp, açın ve sıfır bir proje oluşturup, üzerine Qr koyun. Eğer hata vermiyor ise, diğer Qr koyduğunuz formu silip yeniden oluşturun.

Aryıca proje ile aynı isimdeki .dsk ve .dof dosyalarını silmekte bazen çözüm olabiliyor.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

quick report

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

bu konuda mustafa hocama katılıyorum aynı olay başka şekilde benim başıma geldi program kullandığım edit ile ilgili hata veriyordu kod hatası değil sizde mustafa hozamın dediği gibi formunuza yeniden bir qr koyun

iyi çalışmlara...
ouzesen
Üye

Re: qreport

Mesaj gönderen ouzesen »

Form'da yanlışlıkla silmiş olabileceğiniz bir satır var,
{$R *.dfm} satırını eklediğinizde düzeleceğini düşünüyorum