Kullanıcıya Bilgi verme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
çetinkaya

Kullanıcıya Bilgi verme

Mesaj gönderen çetinkaya »

Merhaba arkadaşlar ben yapmış olduğum programda kullanıcıya belli aralıklarla veya sürekli olarak kullanıcıya bilgi vermek uyarı amaçlı bişey hazırlamak istiyorum.Mesela Elektrik kesildiğinde bilgisayarınızın aniden kapanmaması ve programdaki verilerin bozulmaması için bir adet UPS (kesintisiz güç kaynağı kullanmanız önerilir ) gibi b tarz bilgileri kullanıcıya nasıl veririm arkadaşlar benim aklıma pek bişey gelmedi fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniirm..
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Kullanıcıya Bilgi verme

Mesaj gönderen thelvaci »

TrayIcon tabir edilen component'lerin bildiğiniz gibi ekranın sağ alt tarafında balon hint çıkartabilme özellikleri vardır. Belki ara ara balon hintler çıkartabilirsiniz.
çetinkaya

afadersiniz hocam bu bahsettiğiniz component delphini içinde var mı..?? yoksa 3.parti bileşen mibu..??
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

Delphi 2010 içinde var, ama öncesi versiyonlar için Google'da TrayIcon diye aratırsanız pek çok örneğe rastlayabilirsiniz ;)
çetinkaya

tamam hocam tşk ederim...
çetinkaya

hocam tray iconu araştırdım fakat o deidğiniz componentin benim sorduğum soru ile hiç bir alakası yoktur. Sizin bahsettiğiniz tray icon program kapattıktan sonra sağ alt köşede yani arka planda çalışma durumudur.Benim sorduğum soru ise kullanıcıya bilgi verme durumu yani ikisi farklı şeyler...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

viewtopic.php?f=2&t=24952&p=141340&hilit=MSN#p141340

Trayda göstereceğin bilgileri bir yerden(vt) okuyup döngüye skor ve belirleyeceğin zaman dilimlerinde burada gösterirsin.
bunu beğenmez isen.
Hint Balonlar var onları incele.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
çetinkaya

sağol hocam tşk ederim..
thelvaci
Kıdemli Üye
İletişim:

çetinkaya yazdı:hocam tray iconu araştırdım fakat o deidğiniz componentin benim sorduğum soru ile hiç bir alakası yoktur. Sizin bahsettiğiniz tray icon program kapattıktan sonra sağ alt köşede yani arka planda çalışma durumudur.Benim sorduğum soru ise kullanıcıya bilgi verme durumu yani ikisi farklı şeyler...
Söylediğinin doğru olduğuna bu kadar eminsen sana diyebileceğim başka bir şey yok sanırım. TrayIcon program kapatıldıktan sonra sağ alt köşede arka planda çalışan uygulama değildir. TrayIcon; programına yardımcı bir unsurun saatin olduğu bölgede gösterilmesine verilen genel addır. Bu vasıta ile TrayIcon'ın balon hint'lerini de kullanarak bilgi mesajları verdirebilirsin. Tıpkı; işletim sistemin yeni bir donanım algıladığında sağ alt tarafta çıkan bilgi penceresi gibi.