Kullanıcıya Bilgi verme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kullanıcıya Bilgi verme
Merhaba arkadaşlar ben yapmış olduğum programda kullanıcıya belli aralıklarla veya sürekli olarak kullanıcıya bilgi vermek uyarı amaçlı bişey hazırlamak istiyorum.Mesela Elektrik kesildiğinde bilgisayarınızın aniden kapanmaması ve programdaki verilerin bozulmaması için bir adet UPS (kesintisiz güç kaynağı kullanmanız önerilir ) gibi b tarz bilgileri kullanıcıya nasıl veririm arkadaşlar benim aklıma pek bişey gelmedi fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniirm..
Re: Kullanıcıya Bilgi verme
TrayIcon tabir edilen component'lerin bildiğiniz gibi ekranın sağ alt tarafında balon hint çıkartabilme özellikleri vardır. Belki ara ara balon hintler çıkartabilirsiniz.
afadersiniz hocam bu bahsettiğiniz component delphini içinde var mı..?? yoksa 3.parti bileşen mibu..??
Delphi 2010 içinde var, ama öncesi versiyonlar için Google'da TrayIcon diye aratırsanız pek çok örneğe rastlayabilirsiniz 

hocam tray iconu araştırdım fakat o deidğiniz componentin benim sorduğum soru ile hiç bir alakası yoktur. Sizin bahsettiğiniz tray icon program kapattıktan sonra sağ alt köşede yani arka planda çalışma durumudur.Benim sorduğum soru ise kullanıcıya bilgi verme durumu yani ikisi farklı şeyler...
viewtopic.php?f=2&t=24952&p=141340&hilit=MSN#p141340
Trayda göstereceğin bilgileri bir yerden(vt) okuyup döngüye skor ve belirleyeceğin zaman dilimlerinde burada gösterirsin.
bunu beğenmez isen.
Hint Balonlar var onları incele.
Trayda göstereceğin bilgileri bir yerden(vt) okuyup döngüye skor ve belirleyeceğin zaman dilimlerinde burada gösterirsin.
bunu beğenmez isen.
Hint Balonlar var onları incele.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Söylediğinin doğru olduğuna bu kadar eminsen sana diyebileceğim başka bir şey yok sanırım. TrayIcon program kapatıldıktan sonra sağ alt köşede arka planda çalışan uygulama değildir. TrayIcon; programına yardımcı bir unsurun saatin olduğu bölgede gösterilmesine verilen genel addır. Bu vasıta ile TrayIcon'ın balon hint'lerini de kullanarak bilgi mesajları verdirebilirsin. Tıpkı; işletim sistemin yeni bir donanım algıladığında sağ alt tarafta çıkan bilgi penceresi gibi.çetinkaya yazdı:hocam tray iconu araştırdım fakat o deidğiniz componentin benim sorduğum soru ile hiç bir alakası yoktur. Sizin bahsettiğiniz tray icon program kapattıktan sonra sağ alt köşede yani arka planda çalışma durumudur.Benim sorduğum soru ise kullanıcıya bilgi verme durumu yani ikisi farklı şeyler...