Eror Bu hatanın sebebi nedir ??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
çetinkaya

Eror Bu hatanın sebebi nedir ??

Mesaj gönderen çetinkaya »

S.A Arkadaşlar Cannot change visible in OnShow or OnHide bu hatanın sebebi ve anlamı nedir acaba yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim...
zyildiz
Üye

Re: Eror Bu hatanın sebebi nedir ??

Mesaj gönderen zyildiz »

bir nesnenin onshow olayına bir nesnenin visible false yapmaya çalışıyorsun gibi anlıyorum ama bunu yapamayacagını soyluyor.
Medeniyet dediğin hayat almaz, hayat verir. Senin dedelerin ninelerin bunu gerçekleştirdi... Şemsettin YEŞİL
çetinkaya

verdiğiniz cevap için tşk ederim projemi inceleidm fakat OnShow olayına bir kod yazmadığımı gördüm bird ebu hata mesajını projemi kapattığım zaman alıyorum ve o sırada form1 açılıyor..
destiny24
Üye

Mesaj gönderen destiny24 »

form1 veya diğer formlarının da onshow olaylarına bak bi.
çetinkaya

Şimdi hocam Form1 kullanıcıya şifre soan form daha sonra form2 yani pogram ana sayfa geliyor. Birde Form13 var burada programı demo sürümden full sürüme geçtiği lisans bilgilerinin olduğu form. Bir daha bakayım..
çetinkaya

Form2 nin on show olayında bir kod yazıyor ne yapmam lazım.??
qamyoncu
Üye

Mesaj gönderen qamyoncu »

Cannot change visible in OnShow or OnHide
Eminim formlarının sadece OnShow olaylarını kontrol etmişsindir. OnHide olayından da bahsediyor oysa ki. :wink:
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
çetinkaya

On show olayında kod yazıyor ama on Hide olayını hiç bişey yazmadım..
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Form2 nin on show olayında bir kod yazıyor ne yapmam lazım.??
:bravo:
çetinkaya

Çözdüm arkadaşlar sonunda çözdüm hatanın sebebi ana form daki onshow olayında yazan Form2.close; koduymuş. evet bu hatada da anladım ki kimseden kimseye gerçekten hayır yokmuş. yine ne varsa insanın kendinde var tabiri caizse çaresizsen çara sensin misali....
qamyoncu
Üye

Mesaj gönderen qamyoncu »

çetinkaya yazdı:Çözdüm arkadaşlar sonunda çözdüm hatanın sebebi ana form daki onshow olayında yazan Form2.close; koduymuş. evet bu hatada da anladım ki kimseden kimseye gerçekten hayır yokmuş. yine ne varsa insanın kendinde var tabiri caizse çaresizsen çara sensin misali....
kendi adınıza konuşun lütfen, kullandığınız "kimse" kelimesi herkesi içerisine alıyor ve insanları kesinlikle yanıltıyor.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

çetinkaya yazdı:Çözdüm arkadaşlar sonunda çözdüm hatanın sebebi ana form daki onshow olayında yazan Form2.close; koduymuş. evet bu hatada da anladım ki kimseden kimseye gerçekten hayır yokmuş. yine ne varsa insanın kendinde var tabiri caizse çaresizsen çara sensin misali....
Zaten bizlerde hep sihirli küre var, projenizin kodlarını karşımızda görüyor ve sırf gıcıklık olsun diye cevap yazmıyorduk. Sorduğunuz soruya ve açıklığa kavuşturduğunuz bilgilere göre gelen ilk mesaj ...:
zyildiz yazdı:bir nesnenin onshow olayına bir nesnenin visible false yapmaya çalışıyorsun gibi anlıyorum ama bunu yapamayacagını soyluyor.
cevabından daha açık ve net bir cevap alamazsınız (Form2'nin onShow olayında sorun var diye bir cevap beklemeniz abes olacaktır). Aslında aradığınız cevap hemen verilmiş olmasına rağmen görmezden gelip bu şekilde bir tavıra bürünmeniz çok ilginç olmuş :shock: .
En son sabanakman tarafından 20 Ağu 2010 10:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen ikra »

e-yuh.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

:duvar: :duvar: :duvar: :kup: :kup: :kup: :alsana: :alsana: :alsana: :boks: :boks: :boks:
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
çetinkaya

valla yarası olan gocunur....
Kilitli