Edit ve Button'lu PopupMenu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
qamyoncu
Üye

Edit ve Button'lu PopupMenu

Mesaj gönderen qamyoncu »

PopupMenu'nün bir elemanının Edit ile Button'dan oluşmasını istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi alabilir miyim?
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Edit ve Button'lu PopupMenu

Mesaj gönderen Battosai »

Herhangi bir komponent bulamazsan menuyu kendin oluşturursun daha kolay olur....Yani bir panel içinde yerleştirdiğin bileşenleri istenildiğinde popup gibi gösterebilirsin...
qamyoncu
Üye

komponent bulamadım pek de aramadım ve kullanmak da istemiyorum açıkcası.

panel içinde bileşenleri istediğim gibi gösterme işini yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Batuhan TAŞDÖVEN
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

panel değilde scrollbox kullanılırsa daha iyi olur (ben kullanıyorum) borderstyle olarak none seçenegi mevcut, ve parent background da mevcut bu da transparan menüler yapabilirsiniz demek (pek sağlıklı değil) şöyle bir yol izleyebilirsiniz,
1-panelin borderstyle ı bsnone yapın
2-yazılımın renklerine uygun bir renk ile arkaplan rengi yapın (photoshopta gradient yapıyorm genelde, timage şeffaf olmazsa pek sorun çıkmıyor)
3-arkaplandan sonra yine kendi ürettiğiniz bir button ekleyin (buton timage nesnesi ve 2 olayı var down, up, up zaten orjinali, gölgelendirme ile down olayı güzel olabiliyor)
4-menüleri ekleyin (tlabel)
5-bir procedure yazın şöyle olabilir;

Kod: Tümünü seç

procedure movebutton(menudekilabel:tlabel);
begin
menudekibutton.top:=menudekilabel.top-10; //label üzerinde mouse ile gezinirken buton labelin arkaplanında yer alsın
end;
6-bu proceduru labelin onmove olayına yazın gerisi size kalmış

Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
qamyoncu
Üye

Teşekkür ediyorum, fakat TrayIcon kullanıyorum, onun PopupMenu'sü için yardım istemiştim. Yani yaratacağımız Panel'in Parent'i bir Form olamıyor. Acaba PopupMenu'yu farklı bir form gibi düşünüp mü yapsam? Hem sağlıklı bir şekilde transparent özelliği de kullanılabilir. Teşekkürler :)
Batuhan TAŞDÖVEN