Edit ve Button'lu PopupMenu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Edit ve Button'lu PopupMenu
PopupMenu'nün bir elemanının Edit ile Button'dan oluşmasını istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi alabilir miyim?
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Re: Edit ve Button'lu PopupMenu
Herhangi bir komponent bulamazsan menuyu kendin oluşturursun daha kolay olur....Yani bir panel içinde yerleştirdiğin bileşenleri istenildiğinde popup gibi gösterebilirsin...
komponent bulamadım pek de aramadım ve kullanmak da istemiyorum açıkcası.
panel içinde bileşenleri istediğim gibi gösterme işini yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ?
panel içinde bileşenleri istediğim gibi gösterme işini yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Batuhan TAŞDÖVEN
panel değilde scrollbox kullanılırsa daha iyi olur (ben kullanıyorum) borderstyle olarak none seçenegi mevcut, ve parent background da mevcut bu da transparan menüler yapabilirsiniz demek (pek sağlıklı değil) şöyle bir yol izleyebilirsiniz,
1-panelin borderstyle ı bsnone yapın
2-yazılımın renklerine uygun bir renk ile arkaplan rengi yapın (photoshopta gradient yapıyorm genelde, timage şeffaf olmazsa pek sorun çıkmıyor)
3-arkaplandan sonra yine kendi ürettiğiniz bir button ekleyin (buton timage nesnesi ve 2 olayı var down, up, up zaten orjinali, gölgelendirme ile down olayı güzel olabiliyor)
4-menüleri ekleyin (tlabel)
5-bir procedure yazın şöyle olabilir;
6-bu proceduru labelin onmove olayına yazın gerisi size kalmış
Kolay Gelsin.
1-panelin borderstyle ı bsnone yapın
2-yazılımın renklerine uygun bir renk ile arkaplan rengi yapın (photoshopta gradient yapıyorm genelde, timage şeffaf olmazsa pek sorun çıkmıyor)
3-arkaplandan sonra yine kendi ürettiğiniz bir button ekleyin (buton timage nesnesi ve 2 olayı var down, up, up zaten orjinali, gölgelendirme ile down olayı güzel olabiliyor)
4-menüleri ekleyin (tlabel)
5-bir procedure yazın şöyle olabilir;
Kod: Tümünü seç
procedure movebutton(menudekilabel:tlabel);
begin
menudekibutton.top:=menudekilabel.top-10; //label üzerinde mouse ile gezinirken buton labelin arkaplanında yer alsın
end;
Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
Teşekkür ediyorum, fakat TrayIcon kullanıyorum, onun PopupMenu'sü için yardım istemiştim. Yani yaratacağımız Panel'in Parent'i bir Form olamıyor. Acaba PopupMenu'yu farklı bir form gibi düşünüp mü yapsam? Hem sağlıklı bir şekilde transparent özelliği de kullanılabilir. Teşekkürler 

Batuhan TAŞDÖVEN