WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
neu84
Üye

WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.

Mesaj gönderen neu84 »

Merhaba arkadaşlar, WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkması gerekmiyor mu? ondan sonrada GetElementById veya ona benzer şeylerin çıkması gerekmiyor mu? D9 kullanıyorum, Bir de sormak istedigim bişi var, biz Bu OleObject yazdıktan sonraki kısım tam olarak ne oluyo, yani Jquery mi Actionacript mi ajax mı.. Nasıl ögrenebilirim bunları?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.

Mesaj gönderen mkysoft »

adında da yazdığı gibi OLE olduğundan dolayı devamında gelenleri delphinin algılaması mümkün değil, microsoftun OLE dökümanlarına bakabilirsiniz. Ajax tanımına da bakmanız iyi olacaktır. Java kodlarıda bir nesne olduğundan yine id yada adıyla erişilebilir. Standart webbrowser java destelemediğinden javalar çalışmayacaktır.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Çok tşk ederim, buraya bakmıştım baya, ama mantıgı kavrayamıyordum. ö
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

mkysoft yazdı:adında da yazdığı gibi OLE olduğundan dolayı devamında gelenleri delphinin algılaması mümkün değil, microsoftun OLE dökümanlarına bakabilirsiniz. Ajax tanımına da bakmanız iyi olacaktır. Java kodlarıda bir nesne olduğundan yine id yada adıyla erişilebilir. Standart webbrowser java destelemediğinden javalar çalışmayacaktır.
Çok tşk ederim. Ancak ole dedigimiz database degilmiydi, farklı anlamda da mı kullanılıyo? Google yazdım microsoft ole diye Ole Db çıktı hep.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

http://en.wikipedia.org/wiki/Object_Lin ... _Embedding
ole programlar arası veri ve nesne paylaşımı protokolüdür. webbrowserda da html nesneleri paylaşılmaktadır. Bu nedenle delphi bu nesneleri tanıyamaz, otomatik tamamlama çalışmaz. Html standartlarını bilerek komutları siz yazmalısınız. Tıpkı Excel ve Word'e erişim gibi.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

mkysoft yazdı:http://en.wikipedia.org/wiki/Object_Lin ... _Embedding
ole programlar arası veri ve nesne paylaşımı protokolüdür. webbrowserda da html nesneleri paylaşılmaktadır. Bu nedenle delphi bu nesneleri tanıyamaz, otomatik tamamlama çalışmaz. Html standartlarını bilerek komutları siz yazmalısınız. Tıpkı Excel ve Word'e erişim gibi.
Çok Teşekkür ederim. Mantıgını ve ne anlama geldigini anlamamıştım, çok sagol.
Kullanıcı avatarı
burak_489
Üye

Mesaj gönderen burak_489 »

...
En son burak_489 tarafından 12 Mar 2011 01:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

burak_489 yazdı:MSHtml unitini eklersen biraz daha kolaylaştırır işini :)
Tşk ederim adaş.