WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.
Merhaba arkadaşlar, WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkması gerekmiyor mu? ondan sonrada GetElementById veya ona benzer şeylerin çıkması gerekmiyor mu? D9 kullanıyorum, Bir de sormak istedigim bişi var, biz Bu OleObject yazdıktan sonraki kısım tam olarak ne oluyo, yani Jquery mi Actionacript mi ajax mı.. Nasıl ögrenebilirim bunları?
Re: WebBrowser1.OleObject. diyince Document çıkmaması.
adında da yazdığı gibi OLE olduğundan dolayı devamında gelenleri delphinin algılaması mümkün değil, microsoftun OLE dökümanlarına bakabilirsiniz. Ajax tanımına da bakmanız iyi olacaktır. Java kodlarıda bir nesne olduğundan yine id yada adıyla erişilebilir. Standart webbrowser java destelemediğinden javalar çalışmayacaktır.
Çok tşk ederim, buraya bakmıştım baya, ama mantıgı kavrayamıyordum. öorhancc yazdı:Burayı bir kurcala
http://www.cryer.co.uk/brian/delphi/twe ... object.htm
Çok tşk ederim. Ancak ole dedigimiz database degilmiydi, farklı anlamda da mı kullanılıyo? Google yazdım microsoft ole diye Ole Db çıktı hep.mkysoft yazdı:adında da yazdığı gibi OLE olduğundan dolayı devamında gelenleri delphinin algılaması mümkün değil, microsoftun OLE dökümanlarına bakabilirsiniz. Ajax tanımına da bakmanız iyi olacaktır. Java kodlarıda bir nesne olduğundan yine id yada adıyla erişilebilir. Standart webbrowser java destelemediğinden javalar çalışmayacaktır.
http://en.wikipedia.org/wiki/Object_Lin ... _Embedding
ole programlar arası veri ve nesne paylaşımı protokolüdür. webbrowserda da html nesneleri paylaşılmaktadır. Bu nedenle delphi bu nesneleri tanıyamaz, otomatik tamamlama çalışmaz. Html standartlarını bilerek komutları siz yazmalısınız. Tıpkı Excel ve Word'e erişim gibi.
ole programlar arası veri ve nesne paylaşımı protokolüdür. webbrowserda da html nesneleri paylaşılmaktadır. Bu nedenle delphi bu nesneleri tanıyamaz, otomatik tamamlama çalışmaz. Html standartlarını bilerek komutları siz yazmalısınız. Tıpkı Excel ve Word'e erişim gibi.
Çok Teşekkür ederim. Mantıgını ve ne anlama geldigini anlamamıştım, çok sagol.mkysoft yazdı:http://en.wikipedia.org/wiki/Object_Lin ... _Embedding
...
En son burak_489 tarafından 12 Mar 2011 01:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Tşk ederim adaş.burak_489 yazdı:MSHtml unitini eklersen biraz daha kolaylaştırır işini