SQL SERVER 2005 Express Kurulum
-
- Kıdemli Üye
Registirydeki değeri 2 yaptım.Windows Authentication şeklinde login olup kullanıcılara baktığımda örneğin sa tanımlı görünüyor doğal olarak ancak SQL SERVER Authentication seçip kullanıcı adına sa yı da yazsam login olamıyor.Benim tanımladığım kullanıcı adıyla login olmayı dile getirmeye de lüzum yok bu durumda tabi.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Üzerinden baya geçmiş ama;Client kurulumu ile ilgili bir şey varmıdır diye bakmıştım.Ben yalnış mı biliyorum acaba diye bir değerlendireyim dedim.
SQL 2005 de bildiğim kadarı ile şifre boş geçilemiyor.
Şifre hatalı mesajı da vermiyor SQL zaten login olunamadı diyor.
manuel acuant(administrator) ile girip sa kullanıcısının şifresini değiştirin. Bence şifreyi unutmuşsunuz.
SQL 2005 de bildiğim kadarı ile şifre boş geçilemiyor.
Şifre hatalı mesajı da vermiyor SQL zaten login olunamadı diyor.
manuel acuant(administrator) ile girip sa kullanıcısının şifresini değiştirin. Bence şifreyi unutmuşsunuz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Re: SQL SERVER 2005 Express Kurulum
Konunun üzerinden epey geçmiş gerçekten. Ben de bu konuda takıldım kaldım, eski konunun üzerine sorunumu ekliyorum.
Kendi makinamdaki sql server instancename almakta baya uğraşmıştım. burada daha önce gsterilen çözümle sorunu
kendi makinamda çözdüm.
Registry den sql server adını problemsiz okuyor. Programda hiç bir eksiklik aksaklık yokken, başka bir makinaya yüklediğimde
bir türlü bağlantı sağlayamadım.
Makinada sqlserver 2000 yüklüydü ve sa şifresi yoktu. Yukarıdaki kodu çalıştırınca sqlserver adı 'MSSQLSERVER' olarak çıkıyor
ancak bağlantı bir türlü olmuyor. Connectionstring şu şekilde;
Başka bir çözüm öneriniz var mı?
Kendi makinamdaki sql server instancename almakta baya uğraşmıştım. burada daha önce gsterilen çözümle sorunu
kendi makinamda çözdüm.
Kod: Tümünü seç
var
Info: TRegDataInfo;
Bilgi:PByteArray;
S:PChar;
begin
with TRegistry.Create do try
RootKey:=HKEY_LOCAL_MACHINE;
OpenKey('SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server',False);
if GetDataInfo('InstalledInstances', Info) then try
Bilgi:=AllocMem(Info.DataSize);
ReadBinaryData('InstalledInstances',Bilgi^,Info.DataSize);
combobox2.Items.Clear;
S:=@(Bilgi^);
repeat
if S='MSSQLSERVER' then
ComboBox2.Items.Add(S)
else begin
ComboBox2.Items.Add(S); //('MSSQL$'+S);
end;
S:=Pointer(Integer(S)+Length(S)+1);
until (S='') or (S[1]=#0);
finally
FreeMem(Bilgi);
end;
finally
Free;
end;
bir türlü bağlantı sağlayamadım.

Makinada sqlserver 2000 yüklüydü ve sa şifresi yoktu. Yukarıdaki kodu çalıştırınca sqlserver adı 'MSSQLSERVER' olarak çıkıyor
ancak bağlantı bir türlü olmuyor. Connectionstring şu şekilde;
var server,database,user,password:string;
begin
edit6.Text:=ComboBox1.Text;
database:=edit6.Text;
user:=trim(Edit2.Text);
password:=trim(Edit3.Text);
server:=trim(Edit1.Text);
try
ADc1.Connected:=false;
ADc1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+password+';Persist Security Info=True;User ID=sa;'+
'Initial Catalog='+database+';Data Source='+server+';Use Procedure for Prepare=1;'+
'Auto Translate=False;Packet Size=4096;Use Encryption for Data=False;'+
'Tag with column collation when possible=False';
edit5.Text:=adc1.ConnectionString;
ADC1.Connected:=True;
if ADC1.Connected=true then
BEGIN
button1.Enabled:=true;
end;
except
ShowMessage('Bağlantı Sağlanamadı.......');
end;
Erbab-ı kemâli çekemez nakıs olan, rencide olur Dide-i Huffaş ziyadan....
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Server değişkeninde ne değer var ? Data Source=?
Ayrıca bağlantı yapmaya çalıştığınızda yaşadığınız sıkıntı nedir? Hata mesajı geliyorsa bu mesaj tam olarak nedir?
Ayrıca bağlantı yapmaya çalıştığınızda yaşadığınız sıkıntı nedir? Hata mesajı geliyorsa bu mesaj tam olarak nedir?
Şaban Şahin AKMAN
Server değişkeninde 'MSSQLSERVER' değeri geliyor. Hata mesajı gelmiyor, sadece Bağlantı olmadığı durumda exception
kısmında 'Bağlantı Sağlanamadı..' hatası veriyor.
kısmında 'Bağlantı Sağlanamadı..' hatası veriyor.
Wİndows servislerinde sql browser servisi var onu başlat ve mssql manager ile bak hangi isimler geliyor ve oradan bağlanmayı dene. Normalde bilgisayaradi\sqlexpress şeklinde bağlanman lazım
Bu dediğiniz şekil kendi uygulama geliştirdiğim makinada geçerli. Sql server adını yukarıda geçen
şekilde fonksiyon zaten veriyor, b..\sqlexpress şeklinde bağlantı oluyor. Benim sorunum; uygulamayı bitirip başka birisinin makinasına kurdum. İşte sorun orada başladı. Sql server 2000 yüklü ve sqlserver instancename=MSSQLSERVER şeklinde dönüyor, ama bağlantı asla kurulamıyor.....
şekilde fonksiyon zaten veriyor, b..\sqlexpress şeklinde bağlantı oluyor. Benim sorunum; uygulamayı bitirip başka birisinin makinasına kurdum. İşte sorun orada başladı. Sql server 2000 yüklü ve sqlserver instancename=MSSQLSERVER şeklinde dönüyor, ama bağlantı asla kurulamıyor.....
- sabanakman
- Kıdemli Üye
SQL ismi olarak MSSQLSERVER geliyorsa bu değeri kesinlikle boşaltmalısınız. DataSource bilgisi olarak bunu verirseniz olmayan bir SQL'e bağlanmaya çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkacaktır.gibi bir kontrolle durumu kontrol etmelisiniz.
password:=trim(Edit3.Text);
server:=trim(Edit1.Text);
if SameText(server,'MSSQLSERVER') then server:='';
try
Şaban Şahin AKMAN
Yani bu SQl serverin adı olmadığı ve boş geçilmesi gerektiği anlamına mı geliyor? yoksa yanlış mı anlıyorum?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Doğru anladınız. Bu ismi gördüğünüzde SQL isimsiz gibi çalışmaya devam etmelisiniz.
Şaban Şahin AKMAN
Çok teşekkür ederim ilginize, deneyip neticeyi de bildirmeye çalışırım.
Instancename 'i boş geçtiğim halde bağlantı kuramıyorum. Yalnız ilginç bir durum;
server'a internetten bağlanabiliyorum. yani datasource=85.105.xxx.xxx,1433 gibi bir değeri kabul ediyor, program
tam anlamıyla çalışıyor. Halbuki server üzerine exe'yi kopyalayıp deniyorum, isimsiz kabul etmiyor. makina adı server
olduğundan server\ şeklinde veya 10.0.0.3 gibi lokal ip gibi aklıma gelebilecek her türlü kombinasyonu denedim nafile.
server'a internetten bağlanabiliyorum. yani datasource=85.105.xxx.xxx,1433 gibi bir değeri kabul ediyor, program
tam anlamıyla çalışıyor. Halbuki server üzerine exe'yi kopyalayıp deniyorum, isimsiz kabul etmiyor. makina adı server
olduğundan server\ şeklinde veya 10.0.0.3 gibi lokal ip gibi aklıma gelebilecek her türlü kombinasyonu denedim nafile.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
İnternetten bağlandığınız makinenin, çalıştığınız makine ile aynı olduğuna emin misiniz? Modem yönlendirme ayarından bunu kontrol edebilirsiniz.
Normal şartlar altında bahsettiğiniz durumda bir terslik var gibi. Bunca süredir SQL Server ile yüz yüzeyiz bahsettiğiniz durum biraz aykırı geldi bana. Bu arada güvenlik duvarlarına dikkat edin ve SQL Server hizmetinin de çalışıyor olmasına dikkat edin.
Normal şartlar altında bahsettiğiniz durumda bir terslik var gibi. Bunca süredir SQL Server ile yüz yüzeyiz bahsettiğiniz durum biraz aykırı geldi bana. Bu arada güvenlik duvarlarına dikkat edin ve SQL Server hizmetinin de çalışıyor olmasına dikkat edin.
Şaban Şahin AKMAN