SQL SERVER 2005 Express Kurulum

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
hbulus
Üye
İletişim:

Re: SQL SERVER 2005 Express Kurulum

Mesaj gönderen hbulus »

Hayır hocam mesele yanlış anlaşıldı. Ben internetten kendi çalıştığım makinaya bağlanmıyorum. Uygulamayı kendi makinamda
yüklü sqlexpress üzerinden geliştiriyorum. Veritabanı aynı olan gerçek server'a uygulamayı denemek için internetten bağlanıyorum, statik ip ile. Biraz karışık oldu ama??
Erbab-ı kemâli çekemez nakıs olan, rencide olur Dide-i Huffaş ziyadan....
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Karşı bilgisayardaki SQL isimsiz olup, sizdeki SQL'in ismi SQLExpress olabilir mi acep?
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen hbulus »

Evet aynen öyle. Yukarıda anlatmıştım zaten ama iyice karıştı olay. Benim makinadaki sql in ismi sqlexpress. Kendi makinamda
projeyi bitirdim. Benim uygulamayı geliştirdiğim makinam haricinde iki ayrı server'e yükleyip denedim. birisi sql server 2000, diğeri de sql server 2005 yüklü ve ikisinde de sql isimsiz. iki makinada da bağlantıyı kuramadım. sql 2005 yüklü olan servera yukarıda bahsettiğim gibi internet üzerinden bağlanabildim. ama serverın kendisine exe yi yükleyip çalıştırdığımda sql ismini boş geçmeme rağman bağalanamıyorum. Bu bağlantı olayında connectionstringi halledecek bir component falan var mı acaba?? :oops:
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Yerel olarak bağlanılan SQL Server'a ait ConnectionString değerini elde etmeye yarayan basit bir programla test yapabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

uses AdoConEd;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  if EditConnectionString(ADOConnection1) then begin
    //ADOConnection1.Open;
    Edit1.Text:=ADOConnection1.ConnectionString;
    ShowMessage(Edit1.Text);
  end;
end;
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Mesaj gönderen hbulus »

sabanakman yazdı:basit bir programla test
Evet tavsiyeniz üzere test edeyim diyerek kodu ekledim. Ben edit1 in textinde connectionstring karşıma çıkacak diye beklerken birde ne göreyim; ADOCONNECTION ile bağlantı tanımı yaparken karşımıza gelen diyalog penceresi karşımda. Bilgi alma amaçlı değilde bilgi girme amaçlı kullanayım dedim ve hem benim lokal makinada, hem uzak servere internet üzerinden ve hem de uzaktaki servera exe kopyalayarak denedim bağlantı problemi kalmadı. Sadece sql server 2000 yüklü makinada denemedim.
Yani component aramaya gerek kalmadı sanki. :bravo: :bravo: :bravo:
Tşk. Şaban hoca