Borç Sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akineton
Üye

Borç Sorgulama

Mesaj gönderen akineton »

S.A Arkadaşlar ; bir tane telefon elektrik vçs borç sorgulama programı yapmak istiyorum delphide ;
örneğin http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInte ... Borcu.aspx bu adresteki tedaş borç sorgulama alanlarının aynısını editler halinde delphide hazırlyıp butona basınca borç sorgulayan sistemi nasıl yaparım acaba ???
orhancc
Üye
İletişim:

Re: Borç Sorgulama

Mesaj gönderen orhancc »

Aldığı parametreleri post veya get edeceksin gelen verileri de parse edip programına koyacaksın. Çok uğraştırmaz.
akineton
Üye

sağol orhan hocam verdiğin cevap için inşallah yaparım.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Post yapacağın değerler şunlar

İl Kodu :

Kod: Tümünü seç

<td colspan="2"><select name="cmbIller" id="cmbIller" onchange="ComboDoldur();">

İşletme Kodu

<td class="TedasTableInputHeader" width="20%">İşletme Kodu :</td>
					<td colspan="2"><input name="txtIlKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
						<input name="txtIlBolgeKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlBolgeKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
						<input name="txtIlceKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlceKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
						<input name="txtKasabaKodu" maxlength="3" size="3" id="txtKasabaKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
						<input name="txtKoyKodu" maxlength="3" size="3" id="txtKoyKodu" style="font-weight: bold;" type="text">
Abone No :

<td colspan="2"><input name="txtAboneNo"
Vergi No :

<td><input name="txtVergiNo" 
Temizle Butonu :

<td colspan="3" align="center"><input name="btnTemizle"
Borç Sorgulama Butonu :

<input name="btnBorcBul"
Webbrowser post işlemini makaleler bölümünde İşbankası İnternet Şubesine Giriş makalemde anlatmıştım orayı bir kurcala orada ki kodları buraya entegre et basit iş zorlamaz seni..
Kolay gelsin.
Resim
akineton
Üye

gürkan hocam nasıl post yapacam ayrıca dediğin gibi bir makale bulamadım ??
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

akineton yazdı:gürkan hocam nasıl post yapacam ayrıca dediğin gibi bir makale bulamadım ??
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... 19&t=26112 buradan ulaşabilirsiniz. Kodları inceleyiniz takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.
Resim
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

Hocam bir örnek hazırladım acele ile herkese kaynak olması açısından

İllerin tutulduğu Combox u kullanmanıza gerek yok. Plakaya göre sorgu yapılıyor sadece örnek olsun diye koydum. Programa bağlamadım. Sorguyu ADANA ile "1" olarak yaptırdım.Eğer şart kipine ("if") bağlarsanız şu şekilde daha kolay olacaktır.
Seçilen Plaka numarası aynı zamanda İşletme kodunun ilk hanesi oluyor. Ben sallama bir rakam girdim (3213)

if ilcombo.text='Adana' then
ilkod.text:=1;
Bu şekilde fazladan manuel girişi engellersiniz.

Gelen veriyi parseleyip farklı bir ekran şeklinde kullanabilirsiniz.Kaynak kod ve Binary olarak ekten indirebilirsiniz.

Herkese İyi çalışmalar...

Resim
Dosya ekleri
Deneme Tedaş Sorgu Delphi Türkiye Forum.rar
tedaş sorgu
(201.25 KiB) 176 kere indirildi
Resim
akineton
Üye

sağol gürkan hocam tşk ederim ben inceleyeyim takıldığım yer olursa sana sorarım..