Borç Sorgulama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Borç Sorgulama
S.A Arkadaşlar ; bir tane telefon elektrik vçs borç sorgulama programı yapmak istiyorum delphide ;
örneğin http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInte ... Borcu.aspx bu adresteki tedaş borç sorgulama alanlarının aynısını editler halinde delphide hazırlyıp butona basınca borç sorgulayan sistemi nasıl yaparım acaba ???
örneğin http://hizmetler.tedas.gov.tr/TedasInte ... Borcu.aspx bu adresteki tedaş borç sorgulama alanlarının aynısını editler halinde delphide hazırlyıp butona basınca borç sorgulayan sistemi nasıl yaparım acaba ???
Re: Borç Sorgulama
Aldığı parametreleri post veya get edeceksin gelen verileri de parse edip programına koyacaksın. Çok uğraştırmaz.
sağol orhan hocam verdiğin cevap için inşallah yaparım.
Post yapacağın değerler şunlar
İl Kodu :
İşletme Kodu
Abone No :
Vergi No :
Temizle Butonu :
Borç Sorgulama Butonu :
Webbrowser post işlemini makaleler bölümünde İşbankası İnternet Şubesine Giriş makalemde anlatmıştım orayı bir kurcala orada ki kodları buraya entegre et basit iş zorlamaz seni..
Kolay gelsin.
İl Kodu :
Kod: Tümünü seç
<td colspan="2"><select name="cmbIller" id="cmbIller" onchange="ComboDoldur();">
İşletme Kodu
<td class="TedasTableInputHeader" width="20%">İşletme Kodu :</td>
<td colspan="2"><input name="txtIlKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
<input name="txtIlBolgeKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlBolgeKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
<input name="txtIlceKodu" maxlength="3" size="3" id="txtIlceKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
<input name="txtKasabaKodu" maxlength="3" size="3" id="txtKasabaKodu" style="font-weight: bold;" type="text">.
<input name="txtKoyKodu" maxlength="3" size="3" id="txtKoyKodu" style="font-weight: bold;" type="text">
<td colspan="2"><input name="txtAboneNo"
<td><input name="txtVergiNo"
<td colspan="3" align="center"><input name="btnTemizle"
<input name="btnBorcBul"
Kolay gelsin.
gürkan hocam nasıl post yapacam ayrıca dediğin gibi bir makale bulamadım ??
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... 19&t=26112 buradan ulaşabilirsiniz. Kodları inceleyiniz takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.akineton yazdı:gürkan hocam nasıl post yapacam ayrıca dediğin gibi bir makale bulamadım ??
Hocam bir örnek hazırladım acele ile herkese kaynak olması açısından
İllerin tutulduğu Combox u kullanmanıza gerek yok. Plakaya göre sorgu yapılıyor sadece örnek olsun diye koydum. Programa bağlamadım. Sorguyu ADANA ile "1" olarak yaptırdım.Eğer şart kipine ("if") bağlarsanız şu şekilde daha kolay olacaktır.
Seçilen Plaka numarası aynı zamanda İşletme kodunun ilk hanesi oluyor. Ben sallama bir rakam girdim (3213)
Bu şekilde fazladan manuel girişi engellersiniz.
Gelen veriyi parseleyip farklı bir ekran şeklinde kullanabilirsiniz.Kaynak kod ve Binary olarak ekten indirebilirsiniz.
Herkese İyi çalışmalar...

İllerin tutulduğu Combox u kullanmanıza gerek yok. Plakaya göre sorgu yapılıyor sadece örnek olsun diye koydum. Programa bağlamadım. Sorguyu ADANA ile "1" olarak yaptırdım.Eğer şart kipine ("if") bağlarsanız şu şekilde daha kolay olacaktır.
Seçilen Plaka numarası aynı zamanda İşletme kodunun ilk hanesi oluyor. Ben sallama bir rakam girdim (3213)
if ilcombo.text='Adana' then
ilkod.text:=1;
Gelen veriyi parseleyip farklı bir ekran şeklinde kullanabilirsiniz.Kaynak kod ve Binary olarak ekten indirebilirsiniz.
Herkese İyi çalışmalar...

- Dosya ekleri
-
- Deneme Tedaş Sorgu Delphi Türkiye Forum.rar
- tedaş sorgu
- (201.25 KiB) 176 kere indirildi
sağol gürkan hocam tşk ederim ben inceleyeyim takıldığım yer olursa sana sorarım..