Kayan Yazı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
My_Dog
Üye

Kayan Yazı

Mesaj gönderen My_Dog »

Delphide acemi olduğum için yardımlarınız sayesinde şöyle bişey yapmayı planlıyorum. Veritabanı bağlantısı yapmış olduğum bir form üzerinde çekeceğim veriyi veritabanından ekranda tek satır halinde alttan yukarı doğru kayan yazı yapmak istiyorum. Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. Örnek gösterebileceğiniz bişey varmı?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Kayan Yazı

Mesaj gönderen mkysoft »

İstediğinizi yapmanız çok zor değil. bir timer nesnesi kullanarak label yada panel nesnesinin top özelliğini sürekli azaltırsanız kayıyormuş gibi olacaktır. Yanlız görüntü kesikli gibi olabilir, çok hoş durmayacaktır.
Kullanıcı avatarı
quadr
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quadr »

Ekteki gibi profesyonel bir şeymi istiyorsun.Ekteki form uniti kullanmaz.Unicode destekli nfo file okuyup resourcedan ekrana basar.
Dosya ekleri
prog.rar
(32.15 KiB) 188 kere indirildi

Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...

http://www.tcct.us
My_Dog
Üye

Mesaj gönderen My_Dog »

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Fakat benim istediğim DBGrid ile database'den çektiğim veriyi satır satır yukarı kaydırmak. Yani bir satır ekranda 10 saniye durduktan sonra ikinci satır aşağıdan yukarı kayarak gelmesini sağlamak.
true_false
Üye

Mesaj gönderen true_false »

jedi component setlerinde tam istediğin gibi bir şey vardı adı tam olarak aklıma gelmiyor jediyi indirip kurduktan sonra marque yazan companentlere bakabilirsin.
type
Tform1 = class(Tform)
adnansirca
Üye

Mesaj gönderen adnansirca »

Raize Component setinde RzMarqueeStatus bileşeni var. Değişik şekillerde kullanılabilir. (Unutmadan hatırlatayım. Bu set ücretlidir).