Kayan Yazı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kayan Yazı
Delphide acemi olduğum için yardımlarınız sayesinde şöyle bişey yapmayı planlıyorum. Veritabanı bağlantısı yapmış olduğum bir form üzerinde çekeceğim veriyi veritabanından ekranda tek satır halinde alttan yukarı doğru kayan yazı yapmak istiyorum. Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim. Örnek gösterebileceğiniz bişey varmı?
Re: Kayan Yazı
İstediğinizi yapmanız çok zor değil. bir timer nesnesi kullanarak label yada panel nesnesinin top özelliğini sürekli azaltırsanız kayıyormuş gibi olacaktır. Yanlız görüntü kesikli gibi olabilir, çok hoş durmayacaktır.
Ekteki gibi profesyonel bir şeymi istiyorsun.Ekteki form uniti kullanmaz.Unicode destekli nfo file okuyup resourcedan ekrana basar.
- Dosya ekleri
-
- prog.rar
- (32.15 KiB) 188 kere indirildi
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
http://www.tcct.us
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Fakat benim istediğim DBGrid ile database'den çektiğim veriyi satır satır yukarı kaydırmak. Yani bir satır ekranda 10 saniye durduktan sonra ikinci satır aşağıdan yukarı kayarak gelmesini sağlamak.
-
- Üye
jedi component setlerinde tam istediğin gibi bir şey vardı adı tam olarak aklıma gelmiyor jediyi indirip kurduktan sonra marque yazan companentlere bakabilirsin.
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
-
- Üye
Raize Component setinde RzMarqueeStatus bileşeni var. Değişik şekillerde kullanılabilir. (Unutmadan hatırlatayım. Bu set ücretlidir).