Ado Tabloda Alan Sınırı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ado Tabloda Alan Sınırı
Arkadaşlar Access veritabanı kullanarak rehberlik programı hazırladım. Veritabanında 100 e yakın alan var. Programı açıp kayıt eklediğimde bu işlem problemsiz gerçekleşiyor. Ancak aynı oturumda oluşturduğum kaydı silmek istersem "Sorgu çok karmaşık" diye bir hata iletisi alıyorum silme işlemi gerçekleşmiyor.
Yani Access'te alan sınırı mı var bilmiyorum. Alan sayısı daha az olan başka bir programda bu tür bir problemi hiç yaşamıyorum. İlginize şimdiden teşekkürler
Yani Access'te alan sınırı mı var bilmiyorum. Alan sayısı daha az olan başka bir programda bu tür bir problemi hiç yaşamıyorum. İlginize şimdiden teşekkürler
Kardeş şimdi bu yazını okuyunca saydım 68 alanlı bir tablo kullanıyorum mdb ile ama hiç bir hata yok. Bazen şöyle bi hata oluyor bende. Delphi de database açıkken bide ben mdb yi access ile açıp veri silemeye kalkışınca buna benzer hata verebiliyor.
Bide önerim databasen bozulmuş olabilir,
Araçlar Menüsünden>VeritabanıHizmet Programları> Veritabanı Düzenle Onar
Seçeneğini kullan buda çok işe yarıyor benim karşılaştığım hataların düzelmesinde, özellikle program için yaptığım Setup' ın çalışmadığı zaman.
Kolaygelsin
Bide önerim databasen bozulmuş olabilir,
Araçlar Menüsünden>VeritabanıHizmet Programları> Veritabanı Düzenle Onar
Seçeneğini kullan buda çok işe yarıyor benim karşılaştığım hataların düzelmesinde, özellikle program için yaptığım Setup' ın çalışmadığı zaman.
Kolaygelsin
Firarist karde şimdi de 110 alanlı bir mdb oluşturdum ve 20 alanıda evet/hayır oluşturdum (checkbox) ama yine hata vermedi hatta tablo alan sayım 120 ye yakın olmuş
. Belkide database değilde kodlama da bir hatan vardır
. İstersen yaptığım örneğide gönderebilirim database ile gerçi hiç bir şey yok ama belki gözden kaçan bişey olmuştur.
Rehberlik programı hangis? Sınıf Gözlem Formumu?
Kolaygelsin

Rehberlik programı hangis? Sınıf Gözlem Formumu?
Kolaygelsin