Ado Tabloda Alan Sınırı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Firarist
Üye
İletişim:

Ado Tabloda Alan Sınırı

Mesaj gönderen Firarist »

Arkadaşlar Access veritabanı kullanarak rehberlik programı hazırladım. Veritabanında 100 e yakın alan var. Programı açıp kayıt eklediğimde bu işlem problemsiz gerçekleşiyor. Ancak aynı oturumda oluşturduğum kaydı silmek istersem "Sorgu çok karmaşık" diye bir hata iletisi alıyorum silme işlemi gerçekleşmiyor.
Yani Access'te alan sınırı mı var bilmiyorum. Alan sayısı daha az olan başka bir programda bu tür bir problemi hiç yaşamıyorum. İlginize şimdiden teşekkürler
delphici
Üye

Mesaj gönderen delphici »

Kardeş şimdi bu yazını okuyunca saydım 68 alanlı bir tablo kullanıyorum mdb ile ama hiç bir hata yok. Bazen şöyle bi hata oluyor bende. Delphi de database açıkken bide ben mdb yi access ile açıp veri silemeye kalkışınca buna benzer hata verebiliyor.
Bide önerim databasen bozulmuş olabilir,
Araçlar Menüsünden>VeritabanıHizmet Programları> Veritabanı Düzenle Onar
Seçeneğini kullan buda çok işe yarıyor benim karşılaştığım hataların düzelmesinde, özellikle program için yaptığım Setup' ın çalışmadığı zaman.
Kolaygelsin
Firarist
Üye
İletişim:

İlginize teşekkür ederim Delphici ancak maalesef bu şekilde. Hemen herzaman Access veritabanını kullanıyorum ama bu kadar alanı çok olan bir uygulamam olmamıştı. Acaba DBCheckBox lardan mı kaynaklanıyo bu. Sayısı program içindeki sayısı 10 kadar.
delphici
Üye

Firarist karde şimdi de 110 alanlı bir mdb oluşturdum ve 20 alanıda evet/hayır oluşturdum (checkbox) ama yine hata vermedi hatta tablo alan sayım 120 ye yakın olmuş :) . Belkide database değilde kodlama da bir hatan vardır :? . İstersen yaptığım örneğide gönderebilirim database ile gerçi hiç bir şey yok ama belki gözden kaçan bişey olmuştur.

Rehberlik programı hangis? Sınıf Gözlem Formumu?
Kolaygelsin
Kullanıcı avatarı
calvan
Üye

Mesaj gönderen calvan »

100 yakın alanı tek bir tablo yerine ,birden fazla tabloya bölmek daha performanslı olabilir kanaatindeyim
Firarist
Üye
İletişim:

Eğer örnek bir program gönderirseniz çok memnun olurum Delphici kardeşim. Hem hatanın nerede olduğunu tespit edebilirm. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İlginize teşekkürler
Firarist
Üye
İletişim:

Arkadaşlar galiba en önemli ayrıntıyı atladım. Benim tablom datail tablo, yani master tabloya bağlı. Acaba bu nedenle hata olabilir mi??
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Hocam bende access ta dediğin gibi bir uygulama geliştirmiştim ve 160 dan fazla alanım vardı...
tablo ancak 112 civarında (yanlış hatırlamıyorsam) alarak ikiye bölmüştüm çünkü ado tarafı bu kadarını destekliyordu :)

Siz de öyle yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Firarist
Üye
İletişim:

Teşekkürler MicroChip.
Beni detail tablomda da 125 adet kayıt mevcut. Sanırım bu yüzden problem yaşıyorum. İlginize teşekkürler
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Rica ederim ne demek vazifemiz...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
delphici
Üye

Firarist kardeş kusura bakma örnek yollayabilirdim fakat finallerden dolayı foruma girememiştim, baktım şimdi de geç kalmışım. Neyse anladığım kadarıyla sorununu halletmişsin ki inşallah hallolmuştur.
Saygılarımla, kolaygelsin