Memo to excel

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rahim_azeri
Üye

Memo to excel

Mesaj gönderen rahim_azeri »

Merhaba arkadaslar...! Mesela memo icerisinde boyle yazilar var adi#mesleyi#doqumtarix ben bu sozleri excel-e nasil export ede bilirim ve excel de adi mesleyi doqumtarix ayri columlarda olsun...!!! onceden tesekkurler...!
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Memo to excel

Mesaj gönderen mkysoft »

anlamı olumlu bir cümlenin sonuna ünlem işareti koymak dilimiz için pek hoş olmuyor, kaba bir anlam ifade ediyor. eğer cümlede ünlem içeren bir olgu yoksa ünlem işareti koymayın lütfen.

forumda arama yaparsanız bir sürü excel örneği mevcut. yapabileceğiniz en basit şey. uzantısı xls olan bir metin dosyası yaratmak ve içerisine memoda bulunan alanları ; ile ayırarak yazmak. daha sonra shell den dosyayı çağırdığınızda excel bunu otomatik yapacaktır. memoyu post komutunu kullanarak analiz edebilir ve field adlarını bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

mkysoft yazdı:anlamı olumlu bir cümlenin sonuna ünlem işareti koymak dilimiz için pek hoş olmuyor, kaba bir anlam ifade ediyor. eğer cümlede ünlem içeren bir olgu yoksa ünlem işareti koymayın lütfen.
@mkysoft, arkadaşın avukatı değilim ama azeri olduğu için imla kurallarını bilmeyebilir.

satır satır copy post delete komutları ile # arayıp excele yazabilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

@conari azeri olduğunun farkındaydım, öğrenmesi açısından yazmıştım.
rahim_azeri
Üye

Mesaj gönderen rahim_azeri »

Kardesler ben imla kurallarini nerden biliyorum ki??? amma memodan excele exportu buldum...memodan->txt->excel....! Herkesden allah razi olsun...!
Kullanıcı avatarı
jafari1983
Üye

Mesaj gönderen jafari1983 »

Men de azeriyem, biz de heçbir zaman o qadar ünlem işaretinden istifade etmirik. :)
Rahim_azeri de menim yaxın dostumdur. 2-3 sokak ötede yaşayır.
"Əlini (ə.) şah, Muhammədi (s.) padişah bilməyən Allahı da tanımaz!"