Memo to excel
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Memo to excel
Merhaba arkadaslar...! Mesela memo icerisinde boyle yazilar var adi#mesleyi#doqumtarix ben bu sozleri excel-e nasil export ede bilirim ve excel de adi mesleyi doqumtarix ayri columlarda olsun...!!! onceden tesekkurler...!
Re: Memo to excel
anlamı olumlu bir cümlenin sonuna ünlem işareti koymak dilimiz için pek hoş olmuyor, kaba bir anlam ifade ediyor. eğer cümlede ünlem içeren bir olgu yoksa ünlem işareti koymayın lütfen.
forumda arama yaparsanız bir sürü excel örneği mevcut. yapabileceğiniz en basit şey. uzantısı xls olan bir metin dosyası yaratmak ve içerisine memoda bulunan alanları ; ile ayırarak yazmak. daha sonra shell den dosyayı çağırdığınızda excel bunu otomatik yapacaktır. memoyu post komutunu kullanarak analiz edebilir ve field adlarını bulabilirsiniz.
forumda arama yaparsanız bir sürü excel örneği mevcut. yapabileceğiniz en basit şey. uzantısı xls olan bir metin dosyası yaratmak ve içerisine memoda bulunan alanları ; ile ayırarak yazmak. daha sonra shell den dosyayı çağırdığınızda excel bunu otomatik yapacaktır. memoyu post komutunu kullanarak analiz edebilir ve field adlarını bulabilirsiniz.
@mkysoft, arkadaşın avukatı değilim ama azeri olduğu için imla kurallarını bilmeyebilir.mkysoft yazdı:anlamı olumlu bir cümlenin sonuna ünlem işareti koymak dilimiz için pek hoş olmuyor, kaba bir anlam ifade ediyor. eğer cümlede ünlem içeren bir olgu yoksa ünlem işareti koymayın lütfen.
satır satır copy post delete komutları ile # arayıp excele yazabilirsiniz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

@conari azeri olduğunun farkındaydım, öğrenmesi açısından yazmıştım.
-
- Üye
Kardesler ben imla kurallarini nerden biliyorum ki??? amma memodan excele exportu buldum...memodan->txt->excel....! Herkesden allah razi olsun...!
- jafari1983
- Üye
Men de azeriyem, biz de heçbir zaman o qadar ünlem işaretinden istifade etmirik. 
Rahim_azeri de menim yaxın dostumdur. 2-3 sokak ötede yaşayır.

Rahim_azeri de menim yaxın dostumdur. 2-3 sokak ötede yaşayır.
"Əlini (ə.) şah, Muhammədi (s.) padişah bilməyən Allahı da tanımaz!"