[ZEOSLIB] Invalid Token bozulan field isimleri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
boreas
Üye

[ZEOSLIB] Invalid Token bozulan field isimleri

Mesaj gönderen boreas »

Merhabalar, iki tablo arasında detay ve genel ilişkisi kuruyorum ama firebirdde yapısal olarak bir ilişki yok. Programı ilk çalıştırdığımda kayıt normal çalışırken ikinci kez bilgi girişinde bulunduğumda hata alıyorum ve hata örnek olarak MALZEME_ADI başlıklı bir field LZEME_ADI olarak gözüküyor. Ve hata mesajı -104 invalid token diyor. Bağlantı bileşeni olarakda zeoslib paketini kullanıyorum bu konuda fikri olan yardımcı olabilecek biri çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler
....
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Re: [ZEOSLIB] Invalid Token bozulan field isimleri

Mesaj gönderen AhmetNuri »

ilk çalıştırdığında program her iki tabloyada verileri tam ve düzgün olarak yazıyor mu?
özellikle key alanı olarak belirlediğin alan iki kısımıda tam olarak yazılması lazım.
Ahmet DENİZ
boreas
Üye

Mesaj gönderen boreas »

Programın ilk çalışmasında hiçbir sıkıntı yok ikinci işlemde şöyle bir durum oluşuyor eğer daha önceden kayıt varsa table edit modunda açılıyor yoksa insert olarak açılıyor ve hatayı edit olarak açılan table'ın post edilmesinde yaşıyorum. Bu yüzdende daha önceden eğer kayıt varsa kaydı silip tekrar insertle kayıt edince hata vermiyor ama içime sindiğinide söyleyemem.
....
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
update ve insert sorguları ayrı ayrı yazılmış ise sorguları bi kontrol edin derim.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim