Dbgrid ile Ders Kaydı Yapma Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
AllForYouX
Üye

Dbgrid ile Ders Kaydı Yapma Sorunu

Mesaj gönderen AllForYouX »

Merhabalar

Ben okulda bitirme projesi olarak otomasyon ödevi aldım.Öğrenci otomasyonu bu otomasyonda öğrenci bilgi girişi,eğitmen girişi , ders girişleri mevcut.Programın ilk aşamasında Seçtiğim dersin kodu geliyor.Şimdi ders kayıt kısmını yapmaya çalıyorum fakat yapamadım.Bu konuda sizden yardım bekliyorum.,
Ders kayıt bolumunde Öğrenci No girince adı soyadı vs bilgileri geliyor ( bunu yaptım ) o formun aşağısına Ekteki fotografta görüldüğü gibi dbgrid koydum.Seçilen Sömestra ve bölüme göre dersler listeleniyor.Benim sorunum dbgridde listelenen derslerden istediğimi secip bi yere kaydetmeliyim ( Bu dbgrid olur veya baska bir şey olur) ve kaydettıgım dersleri Danışman farklı bir sayfada görmeli ve onaylamalı.Bunun için ben bir kod yazmaya çalıştım oldu fakat istediğim düzeyde değil.
Derslerin listelendiği dbgridin dubleclk olayına yazdım.Dbgridde derse iki kere tıklanıldıgında yanındaki gride ekliyor.Fakat bunu danışmanın önüne nasıl getirebilirim sorun orada ( Her öğrencinin seçtiği dersler danışmanın girdiği öğrenci no ya göre gelmeli)
Dbgrid içerişine checkbox koyarakta yapabiliyormusum fakat onu beceremedim.Gece 2 den beri uğraşıyorum kafam allak bullak oldu.
Bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.Program ek olark koyuyorum.

Resim

Alias B105036053
En son AllForYouX tarafından 10 Nis 2012 10:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
erdogan_ozkaya
Üye

Re: Dbgrid ile Ders Kaydı Yapma Sorunu

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

KARDEŞİM MUTLAKA BİR ARKADAŞ CEVAP VERECEKTİR FAKAT OLDUYA, OLMAZSA MSN ERDOGAN_OZKAYA@HOTMAİL.COM ELİMDEN GELENİ YAPARIM :)
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

İkince gride attığınız derleri öğrenci numarası ile birlikte bir tabloya kaydedin. zaten danışmanın girdiği uygulama tamamen farklı olması lazım yada yetkilendirme olması lazım. danışman programa giriş yapınca, koduna göre kendi öğrencilerinin olduğu liste karşına düşebilir. Bu öğrencilerin üzerine tıklayarak yada bir düğmeye basark 2. bir formda öğrencinin seçtiği dersleri gösterir. Danışman istediği dersi silerek/ekleyerek dersleri son hali olacak başka bir tabloya kaydedebilirsin.
AllForYouX
Üye

mkysoft yazdı:İkince gride attığınız derleri öğrenci numarası ile birlikte bir tabloya kaydedin. zaten danışmanın girdiği uygulama tamamen farklı olması lazım yada yetkilendirme olması lazım. danışman programa giriş yapınca, koduna göre kendi öğrencilerinin olduğu liste karşına düşebilir. Bu öğrencilerin üzerine tıklayarak yada bir düğmeye basark 2. bir formda öğrencinin seçtiği dersleri gösterir. Danışman istediği dersi silerek/ekleyerek dersleri son hali olacak başka bir tabloya kaydedebilirsin.
Sorun ikinci gride verileri atamıyorum hata veriyor onu yapamadım.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

hata mesajını yazmalısın.
table3.edit dedikten sonra table3.insert diyemezsin. sadece table3.insert diyerek yeni bir kayıt başltmalısın. alanları atadıktan sonra post edebilirsin.
AllForYouX
Üye

Sorunumu hallettim 1. ve 2. anahtarlarımı yanlış seçmişim onları halledince sorunum çözüldü.
Teşekkür ederim yardımlarınız için.