Ben okulda bitirme projesi olarak otomasyon ödevi aldım.Öğrenci otomasyonu bu otomasyonda öğrenci bilgi girişi,eğitmen girişi , ders girişleri mevcut.Programın ilk aşamasında Seçtiğim dersin kodu geliyor.Şimdi ders kayıt kısmını yapmaya çalıyorum fakat yapamadım.Bu konuda sizden yardım bekliyorum.,
Ders kayıt bolumunde Öğrenci No girince adı soyadı vs bilgileri geliyor ( bunu yaptım ) o formun aşağısına Ekteki fotografta görüldüğü gibi dbgrid koydum.Seçilen Sömestra ve bölüme göre dersler listeleniyor.Benim sorunum dbgridde listelenen derslerden istediğimi secip bi yere kaydetmeliyim ( Bu dbgrid olur veya baska bir şey olur) ve kaydettıgım dersleri Danışman farklı bir sayfada görmeli ve onaylamalı.Bunun için ben bir kod yazmaya çalıştım oldu fakat istediğim düzeyde değil.
Derslerin listelendiği dbgridin dubleclk olayına yazdım.Dbgridde derse iki kere tıklanıldıgında yanındaki gride ekliyor.Fakat bunu danışmanın önüne nasıl getirebilirim sorun orada ( Her öğrencinin seçtiği dersler danışmanın girdiği öğrenci no ya göre gelmeli)
Dbgrid içerişine checkbox koyarakta yapabiliyormusum fakat onu beceremedim.Gece 2 den beri uğraşıyorum kafam allak bullak oldu.
Bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.Program ek olark koyuyorum.

Alias B105036053