Merhabalar,
delphi 7 kullanıyorum .exe veya .dll içine dosya gömüp nasıl açabilirim bu dosyayı başkalarının çalmamasını önlemem gerekıyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
Dosya gömme ve açma işlemi..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Dosya gömme ve açma işlemi..
.rc uzantılı bir dosya oluşturacak içine
DENEME RCData "c:\kilitdeneme\hardwareid.dll"
gibi bir satırla gömmek istediğin dosyayı kaydediyorsun.(benim örneğimde hardwareid.dll)
bu .rc dosyasını prjene add ile ekliyorsun.
bundan sonrası bende c++builder 2010 ile ama delphi çok benziyor.
if(FindResource(HInstance, "DENEME", RT_RCDATA)!=0) //bizim resourceda verdiğimiz isimde data varmı
{
TResourceStream *rs = new TResourceStream((int)HInstance, UnicodeString("DENEME"),(System::WideChar*)RT_RCDATA); //var. Resource olarak açalım. ve dosyaya,stream vs. ye kaydedelim.
fs=new TFileStream((System::UnicodeString)"sonucrapor.tmp",fmCreate);
fs->CopyFrom(rs, 0);
delete fs;
delete rs;
}
DENEME RCData "c:\kilitdeneme\hardwareid.dll"
gibi bir satırla gömmek istediğin dosyayı kaydediyorsun.(benim örneğimde hardwareid.dll)
bu .rc dosyasını prjene add ile ekliyorsun.
bundan sonrası bende c++builder 2010 ile ama delphi çok benziyor.
if(FindResource(HInstance, "DENEME", RT_RCDATA)!=0) //bizim resourceda verdiğimiz isimde data varmı
{
TResourceStream *rs = new TResourceStream((int)HInstance, UnicodeString("DENEME"),(System::WideChar*)RT_RCDATA); //var. Resource olarak açalım. ve dosyaya,stream vs. ye kaydedelim.
fs=new TFileStream((System::UnicodeString)"sonucrapor.tmp",fmCreate);
fs->CopyFrom(rs, 0);
delete fs;
delete rs;
}
Abi teşekkür ederim cevabın için fakat benim anlatmak istedigim şu :
deneme.exe diye bir dosya var tıklayınca açılıyo ama bu dosya editleniyo ben bunu baya bi editledım emek harcadım yabancı dil idi türkçeye çevirdim bunu kendı projeme ekleyip kendı projemın içinden açılmasını istiyorum galiba iyi anlatabildim ???
deneme.exe diye bir dosya var tıklayınca açılıyo ama bu dosya editleniyo ben bunu baya bi editledım emek harcadım yabancı dil idi türkçeye çevirdim bunu kendı projeme ekleyip kendı projemın içinden açılmasını istiyorum galiba iyi anlatabildim ???
o exeyi resource olarak kendi exeniniz içine gömüp, istediğiniz bir zaman o resource'u geçici olarak diske kaydedip çalıştırsanız işiniz bitincede silseniz veya direk hafızadan çalıştırsanız bu sizin işinizi görmez mi? ki ben aynı sizin tarif ettiğiniz gibi bir Dll dosyasını (makina seri nosu veren bir dll) tarif ettiğim şekilde saklayarak kullanıyorum.