Dosya gömme ve açma işlemi..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Dosya gömme ve açma işlemi..

Mesaj gönderen Shou »

Merhabalar,

delphi 7 kullanıyorum .exe veya .dll içine dosya gömüp nasıl açabilirim bu dosyayı başkalarının çalmamasını önlemem gerekıyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
cecihan
Üye
İletişim:

Re: Dosya gömme ve açma işlemi..

Mesaj gönderen cecihan »

.rc uzantılı bir dosya oluşturacak içine
DENEME RCData "c:\kilitdeneme\hardwareid.dll"
gibi bir satırla gömmek istediğin dosyayı kaydediyorsun.(benim örneğimde hardwareid.dll)
bu .rc dosyasını prjene add ile ekliyorsun.
bundan sonrası bende c++builder 2010 ile ama delphi çok benziyor.

if(FindResource(HInstance, "DENEME", RT_RCDATA)!=0) //bizim resourceda verdiğimiz isimde data varmı
{
TResourceStream *rs = new TResourceStream((int)HInstance, UnicodeString("DENEME"),(System::WideChar*)RT_RCDATA); //var. Resource olarak açalım. ve dosyaya,stream vs. ye kaydedelim.

fs=new TFileStream((System::UnicodeString)"sonucrapor.tmp",fmCreate);
fs->CopyFrom(rs, 0);
delete fs;
delete rs;
}
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Mesaj gönderen Shou »

Abi teşekkür ederim cevabın için fakat benim anlatmak istedigim şu :

deneme.exe diye bir dosya var tıklayınca açılıyo ama bu dosya editleniyo ben bunu baya bi editledım emek harcadım yabancı dil idi türkçeye çevirdim bunu kendı projeme ekleyip kendı projemın içinden açılmasını istiyorum galiba iyi anlatabildim ???
cecihan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cecihan »

o exeyi resource olarak kendi exeniniz içine gömüp, istediğiniz bir zaman o resource'u geçici olarak diske kaydedip çalıştırsanız işiniz bitincede silseniz veya direk hafızadan çalıştırsanız bu sizin işinizi görmez mi? ki ben aynı sizin tarif ettiğiniz gibi bir Dll dosyasını (makina seri nosu veren bir dll) tarif ettiğim şekilde saklayarak kullanıyorum.