Mrb Arkadaşlar,
Dbgrid üzerindeki tarih formatını nasıl değiştirebilirim?
Belki fikir verir diye söyleyeyim. Sütun değeri Float olan bir sütunun formatını " TFloatField(ADODataSet1.FieldByName('BORÇ')).DisplayFormat := '#,##0.00'; " ile değiştirbiliyorum. Ama tarih formatını bir türlü bulamadım.
Dbgrid Tarih Formatı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Dbgrid Tarih Formatı
Tarih biçimleri sistem ayarlarından gelmektedir ve değişkenlerde tutulmaktadır. Eğer bu değerlere sonradan atama yaparsanız projeniz yeni atanan değerlere göre çalışacaktır. Mesela ilk çalışacak ilk unit'in initialization bloğundaşeklinde bir kod yazılırsa sistem ayarları her ne olursa olsun program verdiğimiz bu biçimde çalışacaktır.
Kod: Tümünü seç
initialization
DateSeparator := '.';
ShortDateFormat := 'dd.mm.yyyy';
LongDateFormat := 'dddd, dd.mmmm.yyyy';
end.
Şaban Şahin AKMAN
görüşleriniz için çok teşekkür ederim. ancak denedim. Hata vermemekle birlikte formatta da bir değişiklik olmadı.
Grid üzerinde gösterirken sistemi değişkenlerini baz olarak alırken, değişken veri alırken veritabanı sunucusu tarih formatını baz alıyor diye hatırlıyorum. DateTime tipinde local değişken alınca o zaman sisteme geçiyor olmalı.
Yanlış hatırlıyorum olabilir deneyip görmek lazım, seyahat esnasında arabadan yazıyorum. (şoför başkası
)
Şaka bir yana, veritabanından veriyi çekerken sql satırında yazacağınız (bir kere uğraşırsınız çok rahat edersiniz ) kodla işi cozersiniz.
Veritabanı olarak ne kullanıyorsunuz söyleyin, (kimse yazmazsa) akşam otele varınca örnek hazırlarım.
Yanlış hatırlıyorum olabilir deneyip görmek lazım, seyahat esnasında arabadan yazıyorum. (şoför başkası

Şaka bir yana, veritabanından veriyi çekerken sql satırında yazacağınız (bir kere uğraşırsınız çok rahat edersiniz ) kodla işi cozersiniz.
Veritabanı olarak ne kullanıyorsunuz söyleyin, (kimse yazmazsa) akşam otele varınca örnek hazırlarım.